LYSSNA | Ett poddavsnitt om hur corona påverkar cancerpatienter

• COVID-19 • Sars-cov2-pandemin| Länk till En Podd om cancer / Akademiska sjukhuset (UAS)

>> Hur påverkar coronasmittan våra cancerpatienter? Innebär en cancersjukdom att man har ökad risk att drabbas? Hur farligt är det att bli smittad under en pågående behandling med cellgifter? Frågorna är många och erfarenheterna är än så länge begränsade. I nya avsnittet av En podd om cancer träffar vi överläkare Hans Hagberg, för att reda ut en del av de funderingar man kan ha som cancerpatient.

Coronasmittan påverkar sjukvården i högsta grad, och även cancervården påverkas förstås. Det pratas om riskgrupper där hög ålder verkar vara den främsta riskfaktorn, i kombination med underliggande sjukdomar. Hur är det då för våra cancerpatienter? Innebär en cancersjukdom att man har ökad risk att drabbas? Hur farligt är det att bli smittad under en pågående behandling med cellgifter? Frågorna är många och erfarenheterna är än så länge begränsade.

I det nya avsnittet av ”En podd om cancer”[Länk] träffar vi Hans Hagberg, som är docent och överläkare på onkologen på Akademiska sjukhuset, för att reda ut en del av de funderingar man kan ha som cancerpatient.

<<
___________________
Artikelförfattare:

Fler nyheter

REGION UPPSALA:
Vi är beredda på att hantera blockaden

BRIS:
Så många vuxna agerar när de oroar sig för barn

ALLERGIER
Receptfria läkemedel vanligast vid pollenallergi

KULTUR
Uppsala körfest tillbaka med vokalister i världsklass

EU-VALET:
”Politiken är på en annan planet”

HISTORIA
Barnsarkofag åter på Gustavianum