Lär dig mer om din hjärna

Neuropsykolog Åke Pålshammar i ny YouTube-kanal

>>

För UM Luthagsnytts läsare är neuropsykologen och universitetslektorn Åke Pålshammar välbekant sedan tidigare. I fyra års tid har han varit en flitig gästskribent och därmed en självklar del av vår redaktion.

I dagarna är Pålshammar aktuell som programledare i Uppsalaföretaget Populates nylanseringen av utbildningsserien Hjärnkanalen på YouTube.

På Hjärnkanelen skriver Populate bl.a. att syftet med de korta filmerna är att ”i all enkelhet och utan onödiga inslag skapa en viss kunskap om området som behandlas”. Tanken bakom satsningen är lika smart som enkel: Åke Pålshammar ska på sitt folkligt underhållande sätt beskriva hur vår hjärna fungerar, varför vi har så svårt att låta bli mobilen, hur stress fungerar, vad som händer om vi inte sover ordentligt och så vidare.

Ambitionen att ge en helt fullständig bild, menar Populate, får kliva åt sidan i försöket att skapa motivation och lust till att få veta mer. Vidare hoppas man att de korta filmerna ska ge en känsla av att det är möjligt att förstå (något) om vår komplexa hjärna.

I kommande program kommer utvidgningar och fördjupningar att ges för den som vill fortsätta att förkovra sig inom området hjärnkunskap och beteende, utlovar Populate. Där inkluderas bland annat tankar, språk och känslor – liksom problem, avvikelser och störningar i hjärnan.
__________________________

redaktion@luthagsnytt.se

Fler nyheter

PROFESSORN:
Undernäring hos sjuka och äldre behöver uppmärksammas mer

KULTUR —
Skönt groove väntar på Uppsala Reggae Festival 2024

UTFLYKTSMÅL —
Sommarens bakluckeloppis i Ulva

STRANDH-
HUGGET hos folkäre KNUT KNUTSON

KULTUR —
Utställningen Svampskogens hemligheter

UPPSALA FÖRR —
Historiska temavandringen ”De som drev framåt”