Stabby prästgård tilldelas Uppsala kommuns kulturarvspris 2019

| KULTURAV / PRIS / STABBY PRÄSTGÅRD / UPPSALA KOMMUN |

På Uppsala kommuns webbsida går det att läsa att Uppsala kommuns kulturarvspris vill uppmärksamma speciellt framstående bevarande- och utvecklingsinsatser av historiskt värdefulla miljöer i Uppsala kommun”. Tidigare i veckan fick en av eldsjälarna bakom Stabby prästgård, ordföranden i Bondkyrko hembygdsförening, Gunilla Stenkula, ett glädjande telefonsamtal från Uppsala kulturnämnds sammanträde.

– Vi tilldelas för vårt arbete kulturnämndens kulturarvpris, berättar Gunilla stolt om den ära och summa pengar som priset innebär.

Tidigare pristagare har varit t.ex. Vårda Uppsala, Museiföreningen Stockholm-Roslagens Järnvägar och Norby soldattorp tidigare förärats priset.

Med kommunens kulturarvspris vill man uppmärksamma speciellt framstående bevarande- och utvecklingsinsatser av historiskt värdefulla miljöer i Uppsala kommun. Priset kommer att delas ut på Kulturnatten den 14 september kl 13.00 på Reginateatern. Inför prisutdelningen kommer Stewen Quigley, från Q Image, att göra en film om Stabby prästgård och Bondkyrko hembygdsförening.
– Faktum är att han redan har inlett arbetet med filmen, avslöjar Gunilla. Men den kommer inte att visas förrän på Kulturnatten.

______________________
redaktion@luthagsnytt.se
______________________

Fler nyheter

SPORT
Uppsalas Patricia Kamga slog svenskt juniorrekord

UPPSALA SÖDRA
Nu upphandlas byggandet av Uppsalas spårväg

F&V
Robotars känsel kan bli lika snabb som människans

ONLINE
Wikområdets historia digitaliseras och tillgängliggörs

SENIOR
Följ med Träffpunkter 65+ ut för en dag i gemenskap och rörelse

NYTT PROJEKT
Ungdomar ska öka kunskapen om hedersrelaterat våld och förtryck