Bidragsansökan från Palestinska Folkets Förening väntas avslås

| FÖRENINGSLIV / BIDRAG / PALESTINA-ISRAEL / ANTISEMITISM |

   

Uppsala kommun förväntas avslå Palestinska Folkets Förenings bidragsansökan efter att antisemitiska bilder använts under en demonstration som genomfördes lördagen den 11 maj i Uppsala. Det beslutades i arbetsmarknadsnämndens arbetsutskott måndagen den 3 juni.

– Antisemitism är ett ökande problem och vi måste vidta alla nödvändiga åtgärder för att komma till rätta med det. Nolltolerans gäller. Den berörda föreningen har inte levt upp till kommunens bidragskriterier och därför avslår vi deras ansökan. Inför kommande ansökningar måste de redovisa en åtgärdsplan om hur den aktuella föreningen arbetar med demokratiska värderingar och mot anti-semitism, säger Mohamad Hassan (L), ordförande i arbetsmarknadsnämnden.

Mohamad Hassan (L).

Följande fyra att-satser går upp för beslut vid arbetsmarknadsnämndens möte den 10 juni:
Att avslå ansökan om verksamhetsbidrag från Palestinska Folkets Förening,
Att Palestinska Folkets Förening inför kommande ansökningar ska redovisa en åtgärdsplan om hur föreningen arbetar mot antisemitism,
Att uppdra till förvaltningen att säkerställa att nämndens bidrag till föreningar och organisationer stoppas om berörd förening eller organisation på direkt eller indirekt sätt frångår nämndens kriterier för bidragsgivningen,
Att uppdra till förvaltningen att utreda om rutiner om återkrav införs när en förening eller organisation bryter mot nämndens krav när det gäller demokrati, jämställdhet samt att ej diskriminera utifrån diskrimineringsgrunderna inklusive rasism som exempelvis antisemitism.

Lena Winterbom
Lena Winterbom.

– Det är viktigt att bidragsutbetalningar baseras på grundläggande demokratiska värderingar och mänskliga rättigheter, säger Lena Winterbom, direktör arbetsmarknadsförvaltningen.

__________________________________________
| Artikelförfattare: Uppsala kommun |
__________________________________________

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler nyheter

Uppsala vidare mot att bli europeisk kulturhuvudstad 2029

STUDIE | Distansundervisning ledde till minskad vård för psykisk ohälsa

LITTERATUR | Ny bok om strömmad läsning

Sportlovsveckan på UKK

Han blir Uppsalas nya stadsarkitekt

Uppsala utsedd till Sveriges främsta idrottskommun