Monica Östman ny ordförande för Uppsala Bostadsförmedling

>>

2018 innebar ett lyckat år för Uppsala Bostadsförmedling då inte mindre än 5 712 bostäder förmedlades. Detta resulterade i en ökning med nästan 2 000 förmedlade bostäder jämfört med året innan, och det ledde även till att målet för 2018 överstegs med cirka 1 000 bostäder.

Även om 2019 ännu befinner sig i sin linda så ser Uppsala Bostadsförmedling fram emot ytterligare ett år med goda resultat och nöjda bostadssökande. I arbetet med att uppnå detta finns även utmaningar, och en utav dem blir att förse de seniora bostadssökarna med nödvändig hjälp i förmedlingsprocessen. I utvecklingsarbetet ingår bland annat att erbjuda vägledning via telefon till personer över 65 med låg internetvana, samt att förenkla betalningsalternativen.

En person som kommer utgöra en viktig del i det framtida arbetet är bostadsförmedlingens nya ordförande, Monica Östman. Monica har gedigen erfarenhet av ordföranderollen efter bland annat 11 år som ordförande i byggnadsnämnden. Monica framhåller bostadsförmedlingen som strategiskt viktig för Uppsala kommun och beskriver sitt nya uppdrag som roligt och spännande.

Parallellt med den nya rollen på Uppsala Bostadsförmedling är Monica Östman även ordförande för namngivningsnämnden i Uppsala Kommun. Vad gäller hennes nya uppdrag på bostadsförmedlingen och hur hon avser bidra till organisationens fortsatta utveckling säger hon följande:

– Jag har lång erfarenhet av politiskt ledarskap, vilket kan vara bra då bostadsförmedlingen fortfarande är i en uppbyggnadsfas. Jag är inte rädd för att ta besvärliga beslut och står stadigt när det blåser. Bostadsförmedlingen är viktig och gör ett bra jobb. Det ska bli roligt att leda den framåt.

Artikelförfattare: Uppsala Bostadsförmedling

Fler nyheter

PROFESSORN:
Undernäring hos sjuka och äldre behöver uppmärksammas mer

KULTUR —
Skönt groove väntar på Uppsala Reggae Festival 2024

UTFLYKTSMÅL —
Sommarens bakluckeloppis i Ulva

STRANDH-
HUGGET hos folkäre KNUT KNUTSON

KULTUR —
Utställningen Svampskogens hemligheter

UPPSALA FÖRR —
Historiska temavandringen ”De som drev framåt”