Bandyfebern sprider sig genom Uppsala

>>

Bandypytten är framdukad och Uppsala bjuder in till bandyfest. Finalveckan i bandy SM är äntligen här och i helgen ska totalt fem finalmatcher avgöras. Studenternas IP står redo med plats för ca 20 000 åskådare. Finallagen är klara och på lördag 23 mars möter Skutskärs damer Västerås SK och i herrfinalen blir det grönvita Västerås mot ligasegrarna Villa Lidköping.

– Det känns jättekul att finalveckan äntligen är kommen, den har man sett fram emot länge i Uppsala. Vi tror på en folkfest som sträcker sig över helgen och det ska bli kul att se bandybesökare strömma in från hela Sverige. Vi har finallag med stora supporterskaror och hoppas kunna bjuda publiken på bandy när den är som allra bäst, säger Ola Rosén projektledare för Bandyfinalerna.

Damerna har slipat formen under en dryg månad sedan det stod klart att seriesegrarna Västerås tar emot fjolårets segrare Skutskär. Det är upplagt för publikfest på damfinalen – fjolårets invasion från den lilla orten i norr Skutskär i kombination med ett Västerås som har vittring på dubbla guld. Det bådar också för en sportsligt intressant match då tabellettan möter tabelltvåan från årets serietabell.

Även ettan och tvåan från årets elitserie för herrar möts i den prestigefyllda herrfinalen som avslutar finalveckan. Mesta mästarna Västerås möter de suveräna seriesegrarna Villa Lidköping som aldrig lyft SM-bucklan tidigare.

– Vi märker av ett stort tryck från supporters i Västra Götaland och Villa Lidköping, fortsätter Ola Rosén. Eftersom det väntas komma väldigt mycket publik till framförallt lördagens matcher så uppmuntrar vi alla att vara i tid.

Redan under torsdagen drar finalhelgen igång på allvar med en presskonferens för finallagen på Studenternas, bandyfinalernas hemmaplan. Från kl.17.00 välkomnas allmänheten att snöra på sig skridskorna och provåka isen på finalarenan som är tillfälligt uppbyggd för årets bandyfest. Invigningen blir en upprepning på fjolårets succé, med tävlingar och trevlig stämning på Studenternas is. På fredag spelas de första finalmatcherna när juniorerna möts. Tre SM-vinnarna ska koras bland lagen flickor 17 år samt pojkar 18 och 20 år.

MATCHPROGRAM
Fredag 22 mars
11.00 Edsbyns IF – Ljusdals BK (Pojkar 18 år)
15.00 Surte/Kareby – Skirö AIK (Flickor 17 år)
19.00 Vetlanda BK – Villa Lidköping BK (Pojkar 20 år)

Lördag 23 mars
12.00 Västerås SK – Skutskärs IF (Damfinal)
18.00 Villa Lidköping BK – Västerås SK (Herrfinal)

Artikelförfattare: Destination Uppsala

Fler nyheter

KULTUR —
Skönt groove väntar på Uppsala Reggae Festival 2024

UTFLYKTSMÅL —
Sommarens bakluckeloppis i Ulva

STRANDH-
HUGGET hos folkäre KNUT KNUTSON

KULTUR —
Utställningen Svampskogens hemligheter

UPPSALA FÖRR —
Historiska temavandringen ”De som drev framåt”

SJUKVÅRD —
Undernäring hos sjuka och äldre behöver uppmärksammas mer