Uppsalahem satsar på jämställdhet och Damfinalen i bandy

>>

I satsningen att stärka Damfinalen i bandy kliver nu Uppsalahem på som huvudpartner. Målet är att tillsammans med Bandyfinalen förmedla vikten avatt göra idrotten i Uppsala mer jämställd. Uppsalahem blir en betydelsefull del av Familjefesten och bolagets engagemang är viktigt för att fortsatt förstärka kommunikationen kring Damfinalen som en del av Bandyfinalen i stort.

– Sedan det stod klart att Bandyfinalen skulle spelas i Uppsala igen har det funnits en ambition att lyfta Damfinalen och göra den till en självklar del av helheten. Ett första steg togs förra året när vi införde en gemensam biljett för båda finalerna, det mynnade ut i ett publikrekord för damerna. Nu när Uppsalahem kliver på som huvudpartner för Damfinalen kan vi förstärka det vi gör kring damfinalen ytterligare i syfte att den ska få den uppmärksamhet och antal besökare som den faktiskt förtjänar, säger Ola Rosén, projektledare Bandyfinalen.

Det kommunala bostadsbolaget Uppsalahem arbetar aktivt för ett jämställt samhälle och är i år nominerade att vinna Sveriges Byggindustriers nyinstiftade pris Jämställdhetsbygget. Uppsalahem tilldelades också nyligen Uppsala kommuns jämställdhetspris för sitt arbete. Genom att satsa på Bandyfinalerna hoppas man kunna skapa en bättre inramning för tjejerna på isen under Damfinalen samt stärka aktiviteterna i samband med Familjefesten ytterligare.

– Vi på Uppsalahem arbetar aktivt med jämställdhetsfrågor och är med i flera olika projekt där jämställdhet är en viktig fråga. När vi fick chansen att bli huvudpartner för Damfinalen i bandy, och evenemanget betyder mycket för Uppsala, kändes det helt rätt att gå med. Med satsningen kan vi vara med och påverka så att idrotten i Uppsala blir mer jämställd, säger Linda Ryttlefors, Kommunikationschef på Uppsalahem.

Entréerna till Damfinalen öppnar den 23 mars kl.10.00. I samband med det börjar en familjefest för alla familjer och besökare i Uppsala, ditt alla barn under 18 år har fri entré. Men redan under torsdagen 21 mars invigs Bandyfinalernas arena på Studenternas, dit allmänheten bjuds in för åkning på isen kl.17.00. Man arrangerar även ett program för barn och ungdomar där man bl a får tävla i diverse bandyskills.

Artikelförfattare: Destination Uppsala

Fler nyheter

KULTUR —
Skönt groove väntar på Uppsala Reggae Festival 2024

UTFLYKTSMÅL —
Sommarens bakluckeloppis i Ulva

STRANDH-
HUGGET hos folkäre KNUT KNUTSON

KULTUR —
Utställningen Svampskogens hemligheter

UPPSALA FÖRR —
Historiska temavandringen ”De som drev framåt”

SJUKVÅRD —
Undernäring hos sjuka och äldre behöver uppmärksammas mer