Cykelåkeriet MOVEBYBiKE konsoliderar och satsar på snabb expansion i Norden

Redaktionen inleder: Varför skriver vi ibland om privata, vinstdrivande företag etc. här på UM Luthagsnytt? Svaret är kort och gott; om vi finner att ämnet har ett allmänintresse så bör det platsa i vår rapportering. Då miljön är så pass aktuell i dagens debatt ser vi det som väsentligt att berätta om sådant som är till dess gagn, exempelvis cykelåkerier.

MILJÖ / FÖRETAG >>

Företaget MOVEBYBiKE:s verksamhet inleddes av Jeppe Larsen och Dmitri Fedortchenko i Stockholm 2014, som det fristående företaget Stockholms Cykelåkeri AB, med licens att driva verksamheten under varumärket MOVEBYBiKE.

Bolaget har sedan dess expanderat till Uppsala och omsatte under 2018 en bit över 5 miljoner med preliminärt positivt resultat. Nu tar alltså MOVEBYBiKE AB över cykelverksamheten från Stockholms Cykelåkeri AB som samtidigt byter namn till Eff3kt Logistik.

Verksamheterna i Stockholm och Uppsala blir nu del av MOVEBYBiKE AB med huvudkontor i Malmö. (Foto: Jan-Åke Eriksson)

– Nu samlar vi våra krafter och siktar på att etablera oss på allvar i de nordiska storstäderna under 2019 och 2020, Johan Wedin, grundare.

Jeppe Larsen, medgrundare till MOVEBYBiKE och fortsatt ansvarig för Stockholm säger:

– Vi satsar nu ännu hårdare för mänskligare städer och räknar med att gå från nära 100-procents tillväxt till närmare 200 procent.

Dmitri Fedortchenko fortsätter på Eff3kt Logistik med utveckling av den mjukvara för cykellogistik som företaget tagit fram.

Artikelförfattare: Movebybike

Fler nyheter

KULTUR —
Skönt groove väntar på Uppsala Reggae Festival 2024

UTFLYKTSMÅL —
Sommarens bakluckeloppis i Ulva

STRANDH-
HUGGET hos folkäre KNUT KNUTSON

KULTUR —
Utställningen Svampskogens hemligheter

UPPSALA FÖRR —
Historiska temavandringen ”De som drev framåt”

SJUKVÅRD —
Undernäring hos sjuka och äldre behöver uppmärksammas mer