Uppsalahem tog emot pris för sitt jämställdhetsarbete

>>

Uppsalahem mottog idag Uppsala kommuns jämställdhetspris 2019. Priset delades ut till en organisation eller företag som aktivt arbetar för en mer jämställd bransch.

Priset delades ut av Uppsala kommuns jämställdhetsråd och dess ordförande kommunalrådet Mohamad Hassan (L) och består av ett diplom och 25 000 kronor att använda för fortsatt jämställdhetsarbete.

– Uppsalahem visar vägen i hur man kan integrera jämställdhet i både organisationen och verksamheten. Uppsala ska vara en plats där alla människor kan mötas oavsett vem man är eller vart man kommer ifrån. Därför har Uppsalahem en särskild betydelse för oss Uppsalabor eftersom de ställt tydliga krav på jämställdhet i sitt arbete och därmed föregår med ett gott exempel, säger Mohamad Hassan (L), kommunalråd och ordförande jämställdhetsrådet.

Uppsalahems vd Stefan Sandberg och verksamhetsutvecklare Beatrice Nordling mottog priset som delades ut av kommunalråd Mohamad Hassan (L).

Uppsalahem har under en längre tid jobbat med jämställdhet och under förra året lyfte vi ambitionsnivån ytterligare. För att nå längre i jämställdhetsarbetet involveras både samarbetspartners och kunder i processen. Vi jobbar med allt från hur våra hyresgäster kommer till tals till jämställdhetskrav på våra leverantörer. – Det är kul att det vi gör uppmärksammas, vi hoppas att det kan få andra att bli inspirerade. Och det här priset gör, inte minst, att vi själva blir väldigt inspirerade att fortsätta bedriva utveckling inom området, säger Stefan Sandberg, vd på Uppsalahem.

Under 2019 kommer Uppsalahem att fortsätta utveckla hur vi jobbar med jämställt byggda miljöer. Bland annat ser vi till att upphandla arkitekter med kompetens på området.

– Det här blir en skjuts framåt och prispengarna kommer att användas till att utveckla arbetet med jämställd samhällsbyggnad. Vi kommer även att fortsätta arbetet med kulturdialoger och vi hoppas att uppmärksamheten hjälper till att sprida det här viktiga verktyget, säger Beatrice Nordling, verksamhetsutvecklare på Uppsalahem.

Juryns motivering:
” Med systematik och inspirerande målmedvetenhet har Uppsalahem AB integrerat ett normkritiskt jämställdhetsperspektiv på ett genomgripande sätt. Bostadsbolaget har arbetat aktivt för såväl trygga och inkluderande miljöer, som delaktighet och inflytande för alla oavsett kön. Genom att integrera jämställdhet i bolagets verksamhet, styrning och rutiner, och sprida erfarenheterna och resultaten av arbetet, har bolaget främjat varaktig jämställdhet och ett mer hållbart Uppsala. ”

Fakta om priset:
Jämställdhetspriset instiftades under 2018 och delas ut av Uppsala kommuns jämställdhetsråd. Priset delas ut till verksamheter eller medarbetare inom Uppsala kommun som genom ett aktivt, medvetet och normkritiskt arbete har bidragit till varaktig jämställdhet och främjat kommunens jämställdhetsarbete.

Artikelförfattare: Uppsalahem

Fler nyheter

PROFESSORN:
Undernäring hos sjuka och äldre behöver uppmärksammas mer

KULTUR —
Skönt groove väntar på Uppsala Reggae Festival 2024

UTFLYKTSMÅL —
Sommarens bakluckeloppis i Ulva

STRANDH-
HUGGET hos folkäre KNUT KNUTSON

KULTUR —
Utställningen Svampskogens hemligheter

UPPSALA FÖRR —
Historiska temavandringen ”De som drev framåt”