0 0
Read Time:47 Second

VETENSKAP | Meteorologi >>

Sebastian Scher är forskare vid Meteorologiska institutionen, Stockholms universitet.

De pågående klimatföränd-ringarna gör det svårare att förutspå vissa aspekter av vädret, visar en ny studie från Meteorologiska institutionen vid Stockholms universitet.

Studien gäller väderprognoser på 3–10 dagars sikt i norra hemisfären och störst osäkerhet uppstår när det gäller förmågan att förutspå regnmängder under sommarhalvåret, något som kan få stor betydelse för beredskapen inför översvämningar.

– Tillförlitliga väderprognoser är oerhört viktiga för en mängd sektorer i samhället, och just sommaröversvämningar på norra halvklotet är en av de stora utmaningarna i takt med att klimatet blir allt varmare, säger Sebastian Scher, artikelns huvudförfattare. Det är mycket viktigt att meteorologiska institut världen över får möjlighet att utveckla sina verktyg i takt med att förutsättningarna förändras.

Forskningsprojektet vid Stockholms universitet om framtidens väderprognoser fortsätter, i nästa steg fokuserat på förmågan att förutspå just kraftig nederbörd under sommaren på 1-2 dygns sikt.

Artikelförfattare:
Meteorologiska institutionen, Stockholms universitet

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.