0 0
Read Time:58 Second

POLITIK | (S) | UPPSALA KOMMUN >>

I lördags höll Socialdemokraterna i Uppsala, Uppsala arbetarekommun, årsmöte för att behandla politiska förslag, staka ut vägen för organisationens arbete under året med studier och kampanjverksamhet samt välja ny styrelse för den lokala partiorganisationen. 

Till ordförande för Socialdemokraterna i Uppsala valdes enhälligt Marlene Burwick.

Marlene Burwick är utbildad kemist men har en lång erfarenhet av att jobba med politik, både inom Socialdemokraterna som organisation samt som förtroendevald på olika politiska nivåer. Marlene har tidigare varit landstingsråd där hon arbetat med hälso- och sjukvårdsfrågor, kommunalråd i opposition och nu närmast kommunstyrelsens ordförande i Uppsala kommun. Sedan valet är Marlene Burwick riksdagsledamot där hon sitter som ledamot i miljö- och jordbruksutskottet samt som suppleant i försvarsutskottet. 

– Socialdemokraterna är Sveriges största politiska folkrörelse, men jag vet att vi har kraften att bli ännu större. Socialdemokraterna som parti behöver växa och utvecklas, både organisatoriskt och politiskt. I en tid när fler är samhällsintresserade men långt ifrån alla väljer det partipolitiska engagemanget vill jag att vi ska utveckla formerna för engagemang och attrahera fler till vår växande rörelse, sa Marlene Burwick, nyvald ordförande för Socialdemokraterna i Uppsala.

Artikelförfattare: Socialdemokraterna i Uppsala

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.