0 0
Read Time:51 Second

>>

Efter att riksdagen röstat igenom Moderaternas och Kristdemokraternas gemensamma budget för 2019 står Uppsala kommun som en av de stora vinnarna. Uppsala kommun får under 2019 hela 77 miljoner kronor extra i generella statsbidrag. 

Totalt avsätts ca. fem miljarder kronor i generella anslag till kommuner och landsting/regioner under 2019. Moderaterna och Kristdemokraterna i Uppsala välkomnar de extra resurserna som det nu är upp till kommunen att lägga där behoven är som störst.

– Vi vill lägga resurserna på att öka tryggheten för Uppsalaborna genom satsningar på fler trygghetskameror och ordningsvakter, säger kommunalråd Fredrik Ahlstedt (M).

I den nya budgeten finns även stora satsningar på fler poliser med bättre arbetsvillkor och högre lön. För Uppsalas del innebär det 350 nya polisanställda, en satsning som ska vara fullt utbyggd 2024. 

– Detta är otroligt viktigt för att få bukt med otryggheten i Uppsala. Tryggheten är en alldeles för viktig fråga för att prioriteras ner. Det är bra att polisen nu äntligen får utökat stöd, säger Jonas Segersam (KD). 

______________________________________________________
Avsändare: Moderaterna Uppsala kommun
_______________________________________________________


Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.