0 0
Read Time:1 Minute, 10 Second

(UPPSALA KOMMUN / LIONS / INTEGRATION / LÅNA EN UPPSALABO / JUBILEUM)
>>          
För två år sedan drog Uppsala kommun tillsammans med Lions igång projektet Låna en Uppsalabo. Lördag den 6 oktober klockan 14.00 firar projektet tvåårsjubileum med ett samtal om möten tillsammans med bland andra Alexandra Pascalidou och Jacke Sjödin.

– En av bibliotekets huvuduppgifter är att arbeta med demokrati i samhället och att vara en resurs för integration. Hösten 2016 när antalet flyktingar till Uppsala blev allt fler startade vi därför projektet Låna en Uppsalabo tillsammans med Lions och ett antal engagerade Uppsalabor, säger Anna Sofia Perotti, enhetschef på Bibliotek Uppsala.

Målet med verksamheten i Låna en Uppsalabo är att på ett långsiktigt sätt verka för integration, språkträning, samhällsinformation och socialt sammanhang. Rent praktiskt handlar det om att skapa möjlighet för nyanlända Uppsalabor att möta nya vänner, träna svenska och kanske dela ett intresse. Sedan starten 2016 har 661 nya och gamla Uppsalabor mött varandra.

– En del träffas ofta, andra bara någon gång. Några har blivit vänner för livet. Och intresset för projektet är stort. Många står på kö för att låna, säger Anna Sofia Perotti.

Nu firar Bibliotek Uppsala tvåårsjubileum genom att bjuda in till ett samtal om möten. På scenen står Alexandra Pascalidou och Jacke Sjödin samt nya och gamla Uppsalabor som berättar om vad Låna en Uppsalabo har betytt för dem.

_______________________
Avsändare Uppsala kommun
_______________________

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.