0 0
Read Time:1 Minute, 21 Second

Förbud mot mobiltelefoner i skolan
>>
    
Frankrike är redan på gång med ett mobilförbud som kommer att gälla grundskoleelever (6-15 år). ”Förbjudas” är kanske att ta i, då det bara handlar om att eleven lämnar i från sig mobilen vid ankomsten och får tillbaka den när skoldagen är över alternativt att omständigheter fordrar att eleven har sin mobil tillgänglig. I Frankrike är det på tapeten att detta kommer att börja gälla från och med höstterminen, september 2018.

Nu har en privatskola för flickor, the Benenden School i Kent, hakat på låt-yuppin-vila-trenden – om än tillfälligt – och kallar den kort och gott för ”telefonfasta”.
Rektorn Samantha Price och hennes elever och kolegor tycker att initiativet har mottagits över förväntan väl och planerar nu redan för en fortsättning.
– Framförallt blir det betydligt färre distraktioner under lektionstid, säger hon till den brittiska tidningen the Guardian när frågan om fördelar med mobilförbudet.

Här är det alltså inte frågan om att man stoppar ner mobiltelefonen i väskan eller skolbänken utan man lämnar den helt enkelt vid en sorts mobilparkering där de små dyrgriparna dessutom är skyddade mot stöld. Kanske är detta något den svenska skolan kunde ta efter? Onödig distraktion är det sista man behöver när man försöker att lära sig något, inte sant.
En annan plats där detta med mobilintrång sker jämt och ständigt kan säkert vara arbetsplatser och(!) i våra hem. Den svenska retorikexperten och bloggaren (m.m.) Elaine Eksvärd uppgav tidigare i höstas att i hennes hem skulle det minsann finnas en mobilparkering i hallen. Jag tycker att det låter ganska sunt. Vad tycker du?
// Signerat redaktör’n

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.