0 0
Read Time:1 Minute, 18 Second

• YRKESUTBILDNINGAR • Läkemedelsindustrin | Uppsala kommun (Uk)
>>
Sedan september 2019 har Uppsala kommun en unik yrkesutbildning för operatörer inom läkemedelsindustrin. Nu kommer representanter från Skellefteå kommun och företaget Northvolt till Uppsala för att besöka utbildningen och undersöka möjligheterna att starta sin egen operatörsutbildning för att möta industrins behov av utbildad arbetskraft.

Det råder det stor brist på utbildade operatörer i flera industribranscher. Uppsala kommun tog därför 2019 initiativet att starta en unik yrkesutbildning i egen regi inom vuxenutbildningen för att förse kommunens många företag i life science-industrin med kompetens och även framöver nå Uppsala kommuns mål om 2000 nya jobb per år i näringslivet.

Utbildningen har väckt intresse på många håll, bland annat i Skellefteå där företaget Northvolt bygger en storskalig anläggning för batteritillverkning som ska vara i full produktion 2025. Till det behövs utbildade operatörer. Skillnaden mellan industrierna är inte så stor som man kan tro. I operatörsutbildningen ingår bland annat kurser i arbetsplatshygien, datastyrd produktion och industriell mätteknik. Deltagarna får även ta truckkörkort.

– Vi är väldigt stolta över att driva yrkesutbildningar som denna, som har vuxit fram i samverkan med branschen. Jag hoppas att vi kommer att kunna utbyta många erfarenheter med både Skellefteå kommun och Northvolt, säger Mohamad Hassan (L), ordförande arbetsmarknadsnämnden.

Delegationen från Skellefteå kommer att träffa elever, lärare och rektor på yrkesutbildningen i Uppsala Business Park 21 januari.

– Vi välkomnar utbyte och vill samarbeta med näringslivet och andra kommuner för att förse Sverige med kompetens inom framtidsbranscher, säger Charlotte Skott, näringslivsdirektör i Uppsala kommun.

<<
__________________________________________
Artikelförfattare: Uppsala kommun | 2020-01-20

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.