KAFÉLIV | En Fjärran Östern-pärla på Mimmi Ekholms plats

• LUTHAGEN • Kaféer | I stadsdelen / Mimmis café

>>
I hörnet av Mimmi Ekholms plats återfinns det mysiga fikastället som i folkmun numera går under benämningen Mimmis Café (fullständigt namn Mimmis Gjuteri – Café & Bar). I drygt ett år har Hanna (bilden) drivit kaféet. Ursprungligen kommer hon från sydöstra Kina och det här med ”svenskt fika” à la bakverk, gott kaffe och ett trevligt bemötande, det behärskar hon till fullo.

Sedan Hanna tog över rörelsen, som har hunnit byta ägare en handfull gånger redan, har de kinesiska inslagen i lokalen ökat med flera hundra procent. På disken sitter en ”förgylld” lyckokatt och vinkar och i lokalens fönster hänger klarröda tofsar. Här inne känns det lugnt och hemtrevligt med en touch av fjärran östern, så att Mimmis Café har kommit att bli en klassiker i nordvästra Uppsala är knappast förvånande.

Vi på UMLN tycker att betydligt fler Uppsalabor borde hitta hit och upptäcka den avslappnade atmosfären. Mimmis Café passar utmärkt för alla typer av livets skeenden. Barnfamiljer frotterar sig här med äldre, hundar och deras ägare är välkomna in i lokalen och som om detta inte vore nog så går det dessutom (allt som oftast) att greppa sig ett av de senaste numren av pappersmagasinet du nu har framför dig.

<<

_______________________
redaktion@luthagsnytt.se

Fler nyheter

KULTUR —
Skönt groove väntar på Uppsala Reggae Festival 2024

UTFLYKTSMÅL —
Sommarens bakluckeloppis i Ulva

STRANDH-
HUGGET hos folkäre KNUT KNUTSON

KULTUR —
Utställningen Svampskogens hemligheter

UPPSALA FÖRR —
Historiska temavandringen ”De som drev framåt”

SJUKVÅRD —
Undernäring hos sjuka och äldre behöver uppmärksammas mer