FOLKLIV: Höstens kanske häftigaste helg är här!

KULTURNATTEN STABBYDAGEN| Kultur / Evenemang / Uppsala / Luthagen-Stabby

>>
Kulturnatten 2019 – lördag 14 september
Nu stundar en av höstens roligaste helger för den som gillar folkliv, kommers, smaker, dofter och kulturutbyte. I morgon, lördagen 14 september, är det avspark för årets upplaga av Sveriges största kulturkalas – Kulturnatten. Evenemanget har blivit så pass stort att man numera erbjuder en tjänst på sin webbsida som man kallar Kulturkartan. Genom att klicka sig in där kan besökaren botanisera bland hundratals evenemang och sedan skräddarsy sitt eget program.
Dagen bjuder på allt från morgonyoga till öppen grafitti-vägg, japanskt i botaniska trädgården till tillfälligt namnbyte på Carolinaparken (Engelska parken) som dagen till ära får hete Elektroniska parken. Kulturnatten i Uppsala har garanterat något für alles!

Stabbydagen 2019 – söndag 15 september (Se hela programmet längre ner)
Även denna årligen återkommande klassiker i Luthagens norra del (Stabby) växer sig allt större. Skillnaden mellan Kulturnatten och Stabbydagen är (bl.a.) att den sistnämnda inte vill ändra sin karaktär alltför mycket. Det småskaliga, folkligt nära och jordnära är honnörsord för

evenemanget som naturligtvis utgår från den gamla prästgården.
Den alltid så populära loppmarknaden är lika självklar som det blå tåget som tar med sina passagerare på en tur över delar av Stabbyslätten, vidare över Hällby och sedan via Mimmi Ekholms plats åter till prästgården. Att åka med det blå tåget är alltid en höjdare bland (i synnerhet) de yngre besökarna. Extra uppskattat är det (oftast bland de äldre) att biljettpriset är noll kronor. Musik och gudstjänst i prästgården liksom kaféet som serverar mängder av godsaker. Tips att ta med kontanter alternativt förse sig med Swish!
Uppsalamagasinet Luthagsnytt är på plats vid det gamla sädesmagasinet där vi har ett eget bord med massor av ex. av det senaste numret. För den som eventuellt har missat något av våra tidigare papperseditioner finns goda chanser att hitta det då.

_______________________
redaktion@luthagsnytt.se
_______________________

Fler nyheter

KULTUR —
Skönt groove väntar på Uppsala Reggae Festival 2024

UTFLYKTSMÅL —
Sommarens bakluckeloppis i Ulva

STRANDH-
HUGGET hos folkäre KNUT KNUTSON

KULTUR —
Utställningen Svampskogens hemligheter

UPPSALA FÖRR —
Historiska temavandringen ”De som drev framåt”

SJUKVÅRD —
Undernäring hos sjuka och äldre behöver uppmärksammas mer