0 0
Read Time:1 Minute, 1 Second

LAG & ORDNING / SVARTA HYRESKONTRAKT / ANDRAHANDSUTHYRNING / UPPSALA KOMMUN

>>
Uppsala kommun har, på uppdrag från arbetsmarknadsnämnden, tagit fram ett antal åtgärder som ska förhindra otillåten andrahandsuthyrning till personer som ansöker om bidrag för hyreskostnader.

Mohamad Hassan (L).

Uppsala kommun har sedan tidigare ett gott samarbete med de stora fastighetsägarna. Nu intensifieras och utvecklas samarbetet för att motverka ogiltiga andrahandskontrakt.

– Det är bra att vi arbetar tillsammans med hyresvärdarna för att motverka svarta hyreskontrakt. På det här sättet tar Uppsala kommun sitt ansvar för att uppnå det konkreta målet ”nolltolerans mot svarta hyreskontrakt” som ingår i polisens och kommunens gemensamma satsning för att motverka grov och organiserad brottslighet, säger Mohamad Hassan (L), ordförande i arbetsmarknadsnämnden.

I samarbete med hyresvärdarna ska det bland annat säkerställas att rutiner följs och att tillgängliga verktyg används vid varje ansökan om försörjningsstöd. Klienter kommer att informeras om vad som avses med en godkänd andrahandsuthyrning och hyreskontraktens giltighet kommer att kontrolleras.

– Vårt samarbete med hyresvärdarna är en förutsättning för att motverka svartkontrakt på andrahandsmarknaden. På så sätt bidrar vi till hållbara och mer långsiktiga boendelösningar, säger Ida Bylund Lindman, avdelningschef socialtjänst – ekonomiskt bistånd.

___________________________
Textförfattare: Uppsala kommun
(Urspr. publ. 28 augusti 2019)
___________________________

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.