Bibliotek Uppsalas höstprogram 2019 – Ute nu!

KULTUR / HÖSTEN 2019 / BIBLKOTEK UPPSALA

>>
Bibliotek Uppsalas höstprogram bjuder bland annat på spännande samtal, författarbesök och föreläsningar. Med programpunkter flera dagar i veckan vill biblioteken skapa dialog och bjuda in till diskussioner om aktuella ämnen.

Ett mindre urval av höstens 329 programpunkter listas nedan:

  • Föreläsningsserie om döden med teman som Naturligt åldrande och celldöd, Att sälja evigt liv och Who wants to live forever?
  • Samtal mellan journalisten och författaren Martin Schibbye och den tidigare EU-parlamentarikern Cecilia Wikström under Fängslade författares dag. Samtalet handlar om situationen för den eritriansk-svenske journalisten Dawit Isaak som sitter fängslad i Eritrea sedan 2001.
  • Hbtq-aktivisten och författaren Mian Lodalen bjuder på ett vasst och personligt samtal under Uppsala pride. Hon berättar om kampen att ta plats i patriarkala strukturer och hur det var att komma ut som Sveriges första offentliga flata.
  • Heldag på stadsbiblioteket med fokus på att leva klimatsmart. Emma Sundh och Johanna Nilsson från Klimatklubben berättar om slow fashion, hållbart mode och återbruk.
  • Författarsamtal med bland andra Agnes Lidbeck, Björn Af Kleen, Lina Wolff, Eric Rosén, Susanna Alakoski och Karolina Ramqvist.

Programmet i pappersformat fanns att hämta på biblioteken från igår, måndag 19 augusti.

_____________________________________
Art./Pressmeddelandet publ. urspr. 19 augusti
_____________________________________

Fler nyheter

BILIST
Sjukhusvägen avstängd
24-31 maj

KROPP & HÄLSA
Psykisk ohälsa i skolan störst bland tjejer

KROPP & HÄLSA
Svenska solskyddsprodukter håller måttet mest

F&V
Fler grödor i växtföljden kan ge större skördar i ett förändrat klimat

UPPSALA
Kommunens befolkningsprognos 2024–2050

TIPS & RÅD
Våren är här – så gör du om du hittar en djurunge