Låt pollinerarna bli en rolig bisyssla

>>

Så är det då äntligen vår och vi får åter njuta av fågelsång och pollinerarnas surr i rabatterna och buskagen. Men som UM Luthagsnytt har skrivit i tidigare nummer så behöver dessa små flitiga välgörare allt stöd de kan få numera.

Och stöd kan du ge på ett flertal mycket simpla sätt vilket bl.a. naturkollen.se berättar om på sin webbsida. Uppsalamagasinet Luthagsnytt satte i förra veckan upp årets första bihotell. Det blev en variant i form av en mindre, kluven, stock vilken omsorgsfullt perforerades med ett stort antal hål. Redaktionens yngling gick verkligen bananas med borrmaskinen och gillade detta med att göra vildbihotell ”fett mycket”! Ett måste är naturligtvis att en vuxen är med om tillverkningen sker med hjälp av en borrmaskin.

Extra roligt är det att Naturskyddsföreningen på sin webbsida har lanserat en digital karta där man – efter att det egna vildbihotellet är uppsatt – kan registrera och lägga upp ett foto av det. Även andra, så som skolor, uppmanas att haka på i denna kollektiva välgärning. Alltså; viktigt, roligt och förenande på en och samma gång … Och sannolikt världens bästa bisyssla!

||

| redaktion@luthagsnytt.se |

Fler nyheter

TIPS & RÅD
Våren är här – så gör du om du hittar en djurunge

F&V
Nya mekanismer bakom antibiotikaresistens

INSÄNDARE:
Raggmunk och fläsk … Och spårväg!

FOLKLIGT
Festligt på Fyrisgårdens Broloppis

SPORT
Uppsalas Patricia Kamga slog svenskt juniorrekord

UPPSALA SÖDRA
Nu upphandlas byggandet av Uppsalas spårväg