DAGENS: Nya Avicii-singel släpps i e.m.

KULTUR | Musik >>

Ett år har passerat sedan musikundret Tim ”Avicii” Bergling så olyckligt gick ur tiden som ett resultat av suicid. Idag släpper hans skivbolag, med Tims föräldrars goda minne, hans första postuma låt S.O.S. och förväntningarna bland fans runt om i världen är stora.

Tim ”Avicii” Bergling 1989-2018

Sammanlagt ska Avicii ha lämnat efter sig 16 låtar, vilka lär att komma fansen till del inom kort. Intäkterna från de nya låtarna kommer att gå till stiftelsen ”Tim Bergling Foundation” och dess arbete med att stödja organisationer och individer som arbetar för att förebygga psykisk ohälsa och självmord – samt engagerar sig inom klimat, biståndsverksamhet, hotad natur och utrotningshotade djurarter. Stiftelsen startades ett år efter artistens bortgång av dennes föräldrar och i ett pressmeddelande förklarade de anledningen: ”Tim ville göra skillnad – att vi startar stiftelsen i Tims namn är ett sätt att hedra hans minne och verka i hans anda”.

På den nya låten S.O.S. sjunger en i Avicii-sammanhang ’gammal’ bekant; Aloe Blacc (bilden). Nog känns det lite som när man var barn på julaftonsmorgonen: När ska vi få öppna … Eh, lyssna till Tim Berglings senaste release!?

| Luthagsnytt.se|

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler nyheter

STUDIE | Distansundervisning ledde till minskad vård för psykisk ohälsa

LITTERATUR | Ny bok om strömmad läsning

Sportlovsveckan på UKK

Han blir Uppsalas nya stadsarkitekt

Uppsala utsedd till Sveriges främsta idrottskommun

Toner i mörkret med Allmänna Sången