Plast återvinns av elever och blir till konst på Tiundaskolan

>>

Genom ett samarbete mellan Fritid Uppsala, WWF och UKK har Tiunda fritidsklubb hållit på med ett projekt där barnen har skapat konst av plast som annars skulle slängas. De har tillsammans skapat ett konstverk som kommer att ställas ut på UKK under vecka 13.

(Artikeln fortsätter nedanför bilden)

Den officiella affischen för det kulturella återvinningsevenemanget.
(Bild från Uppsala kommun)

– Vi har bett barnen att ta med sig plast hemifrån som annars skulle slängas eller plast de har hittat ute i naturen och vi har fått in mängder av plastartiklar, säger Elina Anter som är en av Tiunda Fritidsklubbs pedagoger.

Dessutom har klubben fått besök av en WWF-ambassadör tidigare i veckan som pratade med barnen och informerade om hur plast påverkar naturen och inspirerade till att minska plastanvändningen.

Plast blir till konst när elever på Tiundaskolan tar hand om den. Här en bild från arbetet med konstverket på fritidsklubben.
(Foto: Tiundaskolans Fritidsklubb)

– Barnen har varit entusiastiska till idén om att få arbeta med ett större projekt där de får blanda lärande, kultur och skapande. Att få arbeta med vardagliga saker som annars bara slängs har de tyckt varit väldigt roligt, berättar Elina Anter.

Tillsammans har de skapat ett konstverk som symboliserar hur djur påverkas av den plast som slängs ute i naturen och det färdiga konstverket består av två delar: Den ena delen är en jordglob med en fabrik som ska symbolisera tillverkningen av plast. Den andra föreställer ett hav och en strand fyllda av en massa djur som på något sätt har påverkats av plast. Det är bland annat sköldpaddor som har fastnat i plast, fiskar och valar som har ätit plast och andra havslevande djur som blivit drabbade av den plast vi människor lämnat i naturen.

redaktion@luthagsnytt.se

Fler nyheter

TRÄDGÅRD | Så minskar du risken för gräsbränder

FLOGSTA | Uppsalahem satsar på ljuskonst i studentområde

SAMHÄLLE | ”Vi vill alla samma sak, barnets bästa”

LAG & RÄTT | Misstänkt samband mellan sprängningar i september 2023

ÄRNA | Försvarsmakten överklagar dom i Uppsala Vatten-målet

MILJÖ | Förbud mot att elda trädgårdsavfall