Rickard Malmström tar över ordförandeklubban för Spårvagnsstäderna

>>

Under torsdagen valde Spårvagnsstäderna nytt presidium och styrelse inför kommande verksamhetsår, och det står nu klart att Rickard Malmström (MP) från Uppsala tar över klubban inför det kommande året. 

– Det känns inspirerande att delta i samarbetet mellan städer som ser spårväg som ett bra alternativ för att tillgodose behoven av en kapacitetsstark kollektivtrafik, säger Rickard Malmström (MP).

Karin Jonsson (C), kommunalråd i Norrköping som sedan tidigare varit vice ordförande, blev omvald och fortsätter sitt arbete i föreningen.

Intresset för spårväg i Sverige fortsätter vara starkt, och det är viktigt att föreningen har en stabil grund i sitt arbete inför framtiden, för att underlätta för såväl befintliga spårvägsstäder som potentiella. Spårvagnsstäderna arbetar för att det ska bli enklare att bygga spårväg i Sverige, eftersom spårväg är en miljövänlig, urban och effektiv transportlösning. I detta arbete ingår bland annat kunskapsdelning och demonstration av bra lösningar från hela världen.

Under torsdagen och fredagen närvarar över 100 deltagare vid Spårvägsforum i Uppsala med inslag om bland annat livscykelanalyser av spårväg, stadsutvecklingsprojekt och naturligtvis en hel del inspel om den framtida spårvägen i Uppsala.

– Det är väldigt roligt att kunna arrangera Spårvägsforum i Uppsala, som har stor potential att kunna bli nästa stad med modern spårväg i Sverige – nyfikenheten är stor, säger Hans Cruse, kanslichef för föreningen.

Artikelförfattare: Spårvagnsstäderna

Fler nyheter

BILIST
Sjukhusvägen avstängd
24-31 maj

KROPP & HÄLSA
Psykisk ohälsa i skolan störst bland tjejer

KROPP & HÄLSA
Svenska solskyddsprodukter håller måttet mest

F&V
Fler grödor i växtföljden kan ge större skördar i ett förändrat klimat

UPPSALA
Kommunens befolkningsprognos 2024–2050

TIPS & RÅD
Våren är här – så gör du om du hittar en djurunge