Startups presenteras av Uppsala Innovation Centre

Artikelförfattare: Uppsala Innovation Centre (UIC) >>

Certifieringsverktyg inom hästskötsel, virusfria syrsor för matproduktion, flytande energiplattform och diagnosverktyg för effektiv smärtbehandling. Det är några av de affärsidéer från 23 startups som antagits till två av företagsinkubatorn och acceleratorn UICs affärsutvecklingsprogram i Uppsala.

23 startups med innovativa och internationellt skalbara affärsidéer har blivit antagna till vårens omgång av UICs affärsutvecklingsprogram UIC Business Startup och UIC Business Build.Företagen och teamen kommer under våren bland annat att arbeta med att verifiera att affärsidén har marknadspotential och att bygga ett konkurrenskraftigt företag.

UIC Business Startup gör det möjligt att gå från affärsidé till kund på tre månader. Deltagarna arbetar med att tidigt verifiera att det finns kunder och att deras produkt eller tjänst löser ett verkligt problem hos kunden. Därefter identifierar de hur produkten eller tjänsten bäst kan säljas.

UIC Business Build vänder sig till redan startade bolag, eller till startups på väg mot bolagisering. Genom workshops och seminarier ger programmet deltagarna en ökad insikt och förståelse för bland annat affärsutveckling, finansiering, marknadsföring och vad som krävs för att bygga en trovärdig och realistisk plan för att nå framgång.

Deltagarna får också träna på att pitcha sin affärsidé inför framtida möten med exempelvis kunder eller investerare. De får även stöd från ett tjugotal UIC-partner inom näringslivet som stöttar bolagen i arbetet med att utvecklas snabbt och undvika fallgropar på vägen mot framgång.

Programmet avslutas med att alla deltagare ställer ut och demonstrerar sina affärsidéer på UIC Demo Day onsdagen den 10 april.

Artikelförfattare: UIC, orig. publ. 2018-02-21

Fler nyheter

GRAFISK DESIGN | Agnes från Uppsala blev finalist i tävling om yttrandefrihet

SVERIGE | Mer barn- och ungdomsidrott än innan pandemin

BOENDE | Uppsalahem testar smarta droppmattor under kylskåp

SAMHÄLLE | Krafttag för mer jämställt och jämlikt Uppsala län

SENIOR | Äldreboendet Myrbergska gården satsar för att öka livskvaliteten

SVERIGE | Vårdförbundet varslar om övertidsblockad