L och Lpo samordnar valsedelutläggning till nytta för miljön

(POLITIK / VAL 2018 / SIGNERAT… / L / LPO)
>>            
Alla partier som
deltar i valet med namnvalsedlar måste lägga ut dessa själva på valdagen. Det blir många långa mil, ofta i bil, för tusentals valarbetare runt om i kommunen.
Vissa kommuner i Sverige har redan samordnat detta och låter partierna lämna in sina valsedlar till kommunen, som sedan lägger ut dem i vallokalerna på valdagen. Uppsala kommun har valt en annan väg och tvingar ut samtliga partier på vägarna för att stressa runt för att hinna täcka in samtliga dryga 160 vallokaler. En väldigt meningslös procedur, som knappast främjar varken miljö eller demokrati. Speciellt för små partier är det en stor utmaning att täcka alla vallokaler.
Liberalerna och Landsbygdspartiet oberoende (Lpo) har därför beslutat att hjälpas åt med detta. Partierna har fördelat vallokalerna mellan sig och kommer att lägga ut varandras valsedlar i vallokalerna. Lpo har en stark presentation på landsbygden medan Liberalerna är starka i tätorten Uppsala. Vi använder varandras styrkor och hjälper varandra, men samtidig är det ett slag för demokratin att partier som egentligen konkurrerar med varandra om väljare samarbetar för att optimera väljarnas valmöjlighet.
___________________________________
Signerat:
Mohamad Hassan, Liberalerna
Claes Littorin, Landsbygdspartiet oberoende

___________________________________

Fler nyheter

KULTUR —
Skönt groove väntar på Uppsala Reggae Festival 2024

UTFLYKTSMÅL —
Sommarens bakluckeloppis i Ulva

STRANDH-
HUGGET hos folkäre KNUT KNUTSON

KULTUR —
Utställningen Svampskogens hemligheter

UPPSALA FÖRR —
Historiska temavandringen ”De som drev framåt”

SJUKVÅRD —
Undernäring hos sjuka och äldre behöver uppmärksammas mer