StrandhHugget: Möt bröderna Daniel och Emil Norberg

Något så sällsynt som humor med hjärtat på rätt ställe   
>>
I årets nummer ett av Uppsalamagasinet Luthagsnytts pappersutgåva tar redaktör’n, Peder Strandh, med oss på ett StrandhHugg hos bröderna Norberg. Uddevallas Daniel och Emil Norberg har under flera års tid varit bland Sveriges största s.k. Youtubers med sina humorprogram, där de bl.a. parodierar melodifestivalens deltagare. I StrandhHugget nr. 1 -2018 (ute i butik den 9 mars) möter vi två unga män som är så mycket mer än ”bara” suveräna komiker och musiker … Vi möter två genuint känsliga och ambitiösa kreatörer.
Redan nu går det att se deras senaste bidrag på det svenska humorsmörgåsbordet. På SVT:s webb går det att läsa ”Musik och absurda sketcher i sann Norberg-anda. När stadens enda TV-satellit går sönder får Emil och Daniel Norberg det tacksamma uppdraget att fylla tablån med egna inslag och program. Ska bröderna lyckas hålla liv i tablån och få ordning på satelliten i tid till Sveriges absolut viktigaste händelse: Melodifestivalen?”
Ja, så presenteras den, deras senaste serie Norbergs TV-tablå på SVT Play. Håll till godo med den tills du träffar bröderna Norberg i nästa StrandhHugg.
// Signerat UMLN Redaktion

Foto: Peder L.G. Strandh © 2018 för Uppsalamagasinet Luthagsnytt.


Fler nyheter

SPORT
Uppsalas Patricia Kamga slog svenskt juniorrekord

UPPSALA SÖDRA
Nu upphandlas byggandet av Uppsalas spårväg

F&V
Robotars känsel kan bli lika snabb som människans

ONLINE
Wikområdets historia digitaliseras och tillgängliggörs

SENIOR
Följ med Träffpunkter 65+ ut för en dag i gemenskap och rörelse

NYTT PROJEKT
Ungdomar ska öka kunskapen om hedersrelaterat våld och förtryck