Enligt redaktör’n: LUGNAST VINNER!

>>   
DAGENS TIPS:
Framförhållning, marginaler och (snudd på löjligt) positiv inställning till sakers natur…
 
Det har väl knappast undgått någon att den isländska stormen ”Hellifnursđottír” har nått oss. Som bekant står sig människans förmåga att hindra dessa naturfenomen slätt. Man får helt enkelt försöka att uppbåda en acceptans för omaket, samt beväpna sig med änglars tålamod. Om man tillhör gruppen som anser att svenska tåg blir stående, i tid och otid, i vanliga fall så bör man definitivt räkna med att det lär vara ett än mer vanligt förekommande scenario i dag – tack vare/ p.g.a. Hellifnursđottír. Här är änglars (ska helst komma i plural) samlade tålamod guld värt och kan säkerligen rädda många, annars jobbigt pinsamma, utbrott – och i värsta fall en hjärtinfarkt eller två.

Att planera sin framtid, både närliggande och den mer avlägsna, med större marginaler är ett annat sätt att bjuda in dessa änglars tålamod i sitt sinne. För att inte tala om den vinst man erhåller när man är ute i så pass god tid att man får svängrum nog att improvisera. Typexempel:
– Men se där, nu är mitt tåg inställt. Men hoppsan, titta där … Det går ju en extrainsatt länsbuss med galonsäten till exakt samma ställe som mitt inställda tåg skulle gå till. Det kan säkert bli roligt att se något annat än bara den igensnöade banvallen. För att inte tala om vilken käck retro-feeling att komma fram och dofta nyinköpt Volvo 240 à la 1975.
Detta resonemang är mumma det – och snudd på löjligt überpositivt! Men det funkar (nästan) garanterat.
// Peder L.G. Strandh, redaktör’n

Fler nyheter

BILIST
Sjukhusvägen avstängd
24-31 maj

KROPP & HÄLSA
Psykisk ohälsa i skolan störst bland tjejer

KROPP & HÄLSA
Svenska solskyddsprodukter håller måttet mest

F&V
Fler grödor i växtföljden kan ge större skördar i ett förändrat klimat

UPPSALA
Kommunens befolkningsprognos 2024–2050

TIPS & RÅD
Våren är här – så gör du om du hittar en djurunge