NYTT NUMMER —
Spendera sommaren med UMLN!

| SOMMAR 2024 |
Nu ligger sommarmånaderna framför oss och vad passar väl bättre än att njuta av dem med vårt sommarnummer som sällskap?!

 

Uppsala är likt en buffé där det mesta går att finna året runt. Det är något vi på UMLN vill ta fasta på i vår dagliga rapportering likväl som i pappersmagasinen som kommer ut med varje årstid. När som helst väntas leveransen från vårt tryckeri Åtta45 anlända till vår nejd. Därefter ska magasinen snarast möjligt ut till ett ställ där den som vill kan ta sig ett eget exemplar.

 

Under maj månad hade vi glädjen att välkomna två journalistikpraktikanter från Södertörns högskola, Tove Foucard och Cornelia Wretling. Båda med rötterna i Uppsala. Dessutom gladde den unge Julius Åkerman från Östhammar oss med en kortare prao. Det är alltid lika trevligt att få välkomna intresserade och drivna praktikanter. I sommarnumret kan ni ta del av deras bidrag till magasinet.

Knut Knutson, här skarpsynt tolkad av UMLN:s medarbetare Anna Bjelvenfelt.

 

Som traditionen bjuder gör vi i sommarnumren utflykter. Genom åren har vi bland annat åkt med jubilerande Lennakatten, i fjol gjorde vi en Ekoln runt och nu besöker vi ”Åstråkens rike” då vi far norrut på Fyrisån. Dessutom hinner vi lägga till utmed Fyrisåns östra strandkant för ett StrandhHugg hos Sveriges sannolikt folkkäraste antikexpert Knut Knutson. Därtill besöker vi en kurs för unghundar och deras ägare, och Stabby prästgård som snart öppnar säsongens sommarkafé med nybryggt kaffe och annat gott under lindarnas tak.
Neuropsykolog Åke Pålshammar tittar närmare på det där med nostalgi. Vet man vad det är som händer i hjärnan, och kroppen, när vi blir nostalgiskt sentimentala?

Svar på den frågan och mycket mycket mer väntar dig i sommarnumret! Om du inte kan få tag på ett pappersexemplar kan du med fördel ladda ner det gratis här på vår webbsida (se längre upp till höger).

Vi önskar dig en härlig sommar 2024!

// Redaktionen genom Peder Strandh

 

 

 

 

 

Fler nyheter

PROFESSORN:
Undernäring hos sjuka och äldre behöver uppmärksammas mer

KULTUR —
Skönt groove väntar på Uppsala Reggae Festival 2024

UTFLYKTSMÅL —
Sommarens bakluckeloppis i Ulva

STRANDH-
HUGGET hos folkäre KNUT KNUTSON

KULTUR —
Utställningen Svampskogens hemligheter

UPPSALA FÖRR —
Historiska temavandringen ”De som drev framåt”