CIRKUS | Internationell föreställning till UKK

Tipping Point är Cirkus Cirkörs senaste föreställning med svindlande konster i världsklass, till exempel artister som hänger i håret och sjunger opera under livsfarlig akrobatik.

Cirkus Cirkör är tillbaka med sin första stora produktion på flera år. Tipping Point, i regi av den spanskfödde cirkusartisten Alexander Weibel Weibel, handlar om strukturer – de mänskliga strukturerna och de håller samman samhällen och demokratier – som gestaltas genom avancerad akrobatik, hårhängning och kontorsionism i absolut världsklass.

– Som internationellt turnerande kompani är det alltid extra roligt att komma hem till den svenska publiken. För oss blir det här inte bara en turné, utan också en nystart och återkomst där vi får bjuda Sverige på innovativ och angelägen samtida cirkus, skrev Kajsa Giertz, tidigare VD på Cirkus Cirkör i ett pressmeddelande inför turnélanseringen.

Efter världspremiären på Riksteatern i Hallunda söder om Stockholm 16 februari har föreställningen turnerat för utsålda hus från Landskrona i söder till Luleå i norr. Nästa stopp är Uppsala Konsert & Kongress 26–27 mars.

BILDTEXT:
Ensemblen kämpar med och mot strukturerna i Cirkus Cirkörs föreställning ”Tipping Point”.

Extern skribent: Uppsala konsert och kongress (UKK) | 2024-03-20

 

Fler nyheter

KROPP & HÄLSA
Psykisk ohälsa i skolan störst bland tjejer

KROPP & HÄLSA
Svenska solskyddsprodukter håller måttet mest

F&V
Fler grödor i växtföljden kan ge större skördar i ett förändrat klimat

UPPSALA
Kommunens befolkningsprognos 2024–2050

TIPS & RÅD
Våren är här – så gör du om du hittar en djurunge

F&V
Nya mekanismer bakom antibiotikaresistens