0 0
Read Time:1 Minute, 14 Second

Signerat Uppsala kommun  
>>  
I dagarna får 8 000 Uppsalabor en enkät i brevlådan med 60 frågor om hur trygga de känner sig där de bor och i city. Är du orolig för att bli utsatt för brott? Känner du dig trygg under kvällspromenaden? Är ditt bostadsområde välskött? Det är några av frågorna i Uppsala kommuns trygghetsundersökning.

– Som invånare i Uppsala ska man känna sig trygg i både sitt bostadsområde och i city. Det är första gången vi genomför en så omfattande undersökning av detta slag i Uppsala och jag hoppas att så många som möjligt svarar på enkäten så att kommunen och polisen får ett bättre underlag för att planera och prioritera sina insatser, säger Marlene Burwick (S), kommunstyrelsens ordförande.

Undersökningen handlar om hur trygga kommuninvånarna känner sig i sina bostadsområden samt i city och vid Resecentrum. Undersökningen genomförs av Statistiska centralbyrån (SCB) på uppdrag av Uppsala kommun. Ett hundra personer i 80 olika geografiska områden i kommunen, sammanlagt 8 000 personer, har blivit slumpmässigt utvalda att delta i undersökningen.

– Människors egna synpunkter och upplevelse av trygghet är en central fråga för oss som arbetar med brottsbekämpning och samhällsplanering. För att lyckas i detta arbete är det därför viktigt ha goda kunskaper om orsakerna till individers trygghetsupplevelser, säger Carina Börjesdotter, Uppsala kommuns samordnare för brottsförebyggande åtgärder.
Resultatet kommer att redovisas under våren 2018 och blir ett viktigt underlag till det fortsatta arbetet med att öka tryggheten i Uppsala kommun.

// Signerat Uppsala kommun

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.