HAR DU BETALAT FÖR MYCKET?

Lördagar och söndagar är gratis för dig med boendeparkering  
>>  
I det senaste pappersnumret (nr 5) av UM Luthagsnytt skriver vi om den förvirring som råder sedan de nya parkeringsreglerna infördes i Luthagen och Stabby. En förvirring som visat sig gälla fler än bara bilisterna som önskar parkera.

Bland annat tar vi upp att det kostar olika mycket att parkera på samma plats beroende på vilken app man väljer att betala via. Ett av företagen, SMS Park, som UM Luthagsnytt var i kontakt med saknade (vid pressläggningen av nr 5) dessutom information om att det är gratis att parkera på boendeparkering hela helgen, alltså även lördagar.
Nu har vi fått den återkoppling som nämns i pappersmagasinet och presenterar svaret här. Viktigt att påpeka här är att det endast är företaget SMS Park som vi har har haft kontakt med och att det är stor sannolikhet att samma missförhållande (alltså att debitera för lördagar trots att det ska vara gratis) som gäller för de andra betalföretagen.

Så till SMS Parks svar som lyder:
”Vi har relativt nyligen tillkommit som betalsätt för Uppsala Parkering. De har under denna period dessutom bedrivit ett stort arbete med att ändra hur deras taxor ska se ut i framtiden. Eftersom att vi inte är det enda företaget som bedriver mobilparkering på deras mark så har Uppsala Parkering själva tagit på sig ansvaret för skyltningen i staden. Det betyder att de själva sitter på den senaste informationen om hur områdena är skyltade.

Angående boendezonen 18999 så hade vi ännu inte fått någon information om att den ska vara kostnadsfri på helgerna vid tidpunkten för ditt (Luthagsnytts, reds anm) samtal. Efter ditt samtal samt att ha läst på deras hemsida har vi försökt ta kontakt med Uppsala Parkering för att få detta bekräftat från dem. Vi har nu fått detta bekräftat och ändrat boendezonen så att den stämmer överens med taxan som de uppger på sin hemsida.

Vi ber om ursäkt ifall detta har orsakat besvär för dig eller andra kunder. Zonen är nu korrekt inställd. Ifall det finns kunder som känner att de har blivit felaktigt debiterade är de välkomna att höra av sig till oss så hjälper vi såklart till med det. / SMS Park”.

UM Luthagsnytt vill återigen påminna om att detta svar endast gäller SMS Park och att det är högst sannolikt att kunder hos andra betal-företag kan ha debiterats för helgdagar i onödan.
// Signerat Redaktionen

Fler nyheter

LAG & RÄTT | Misstänkt samband mellan sprängningar i september 2023

ÄRNA | Försvarsmakten överklagar dom i Uppsala Vatten-målet

MILJÖ | Förbud mot att elda trädgårdsavfall

PÅ VÄG | Fortsatt satsning på cykeln som transportmedel

GRAFISK DESIGN | Agnes från Uppsala blev finalist i tävling om yttrandefrihet

SVERIGE | Mer barn- och ungdomsidrott än innan pandemin