NYA TIUNDAHALLEN OMFATTAR INTE FOTBOLL

Tiundaskolans Multihall – en besvikelse för många fotbollsaktiva  
>>  
Inte ens en vecka har gått sedan Luthagens nya stolthet, Tiundahallen (läs Tiundaskolans multihall), invigdes. Nu har UM Luthagsnytt kontaktats av besvikna föräldrar och ledare till barn och ungdomar som spelar i stadsdelens fotbollslag. Dessa tränade i princip alltid i den gamla idrottshallen, innan den revs för att bereda plats för den nu aktuella multihallen, under vintersäsongerna.
– Vi har väntat tålmodigt på att få komma in och ha vinterträning i vår stora, nya och fina multihall, säger en mamma som bara vill att vi kallar henne Anna. Och så blir det inget av med det, utan vi hänvisas fortsättningsvis till hallar i Ekeby, Eriksberg o.s.v. Det är långt och en hel del trafikerade vägar som barnen måste ta innan de kommer dit.
Uppfattningen som alla fotbollsaktiva verkar ha haft gemensamt; att multihallen skulle ersätta den gamla hallen som vinterhemvist – även för fotbollslagen, tycks ha varit felaktig.
– När vi ringde för att boka tider för vintersäsongens trängar fick vi till svar att multihallen enbart är avsedd för uttalade inomhusidrotter, säger en tränare från VP som är uppenbart besviken.

Kommunen svarar
UM Luthagsnytt har kontaktat Stadsbyggnadsförvaltningen på Uppsala kommun för att försöka bringa klarhet i vad som faktiskt gäller vid hyra av Tiundahallen.
– Alla är välkomna att ansöka om hyra av multihallen. Men när vi sedan gör våra prioriteringar så hamnar fotbollen efter inomhusidrotter som t.ex. handboll och basket, säger Mikael Nilsson som är bokningsassistent.
Till skillnad mot den tidigare Tiundaskolans idrottshall så är den nya multihallen en s.k. fullstor hall, vilket gör att den lämpar sig för utpräglade inomhusidrotter. Den är därmed det enda, geografiskt närliggande, alternativet för sådana idrotter tillsammans med hallarna i Fyrishov.
– Men visst kan man ansöka om att hyra Tiundahallen även som en fotbollsförening, men då är det främst helgtider vi kan erbjuda, avslutar Mikael Nillson som tillsammans med Ia Börling är den som främst har haft med Tiundahallens uthyring att göra hittills.
_____________________
Signerat Redaktör’n

Psst, hör gärna av dig med dina synpunkter till oss på UM Luthagsnytt!

Fler nyheter

UNDERHÅLLNING —
Årets Allsång på Skansen

BANDY —
SM-finalerna stannar i Västerås 2025 och 2026

ÄRNA | F16 —
Internationell stabsövning för Flygvapnets basförsvar

VÅRD —
”Adhd på nätet” ska göra specialistvården mer tillgänglig

REGION UPPSALA —
Höjer ersättning till vårdpersonal som flyttar sin semester

UTOMHUSBAD —
Håll koll på vattenkvaliteten innan bad