Kämpar för flickors rätt

SOMMARJOBBET: Individuell Människohjälp (IM)  
>>  
Utanför Ica Supermarket på Sysslomansgatan står två unga män med plakat, inplastad folder och redo att informera.
– Jag sommarjobbar för organisationen IM (Individuell Människohjälp) och samlar in pengar i kampen för att flickor – överallt i världen – inte ska behöva giftas bort som barn, förklarar en av killarna som heter Kousha Yaryan när han får frågan ”vad säljer ni?”.
Han informerar om att IM har ett 90-konto och att pengarna som skänks idag främst kommer att gå till en satsning mot flickor i sldra Afrika.
– Men annars hjälper vi till där det kan behövas runt jorden, tillägger han.
Och vem håller väl inte med honom om att flickor måste tillåtas vara barn och inte tvingas in i giftermål med, som regel, betydligt äldre män?!
Kousha berättar att han och kompisen kommer att stå kvar utanför Ica Lutis resten av torsdagen samt i morgon, fredag (läs 25/8), innan de har en annan plats som väntar på deras insamling.
Luthagsnytt vill gärna stötta dem och IM i det viktiga arbete de utför varför vi – utan minsta tvekan – här väljer att dela IM:s plusgironummer för insamling: 90 07 06-3

Vill du veta mer om organistationen så står det bl.a. så här att läsa om dem på deras webbsida:
”IM bekämpar fattigdom och utanförskap genom bistånd, fair trade och integration. Vi stärker människors handlingskraft, så att de kan påverka sin situation och tillsammans bidra till hållbar samhällsförändring. Vårt arbete gör skillnad för säarskilt utsatta grupper och skapar bestående resultat. IM är en svensk organisation med verksamhet i tretton länder inklusive Sverige. IM grundades 1938 och är religiöst och partipolitiskt obunden. Vi tar ställning mot orättvisor och för medmänsklighet. Arbetet utgår från de mänskliga rättigheterna och utformas som hjälp till självhjälp. Verksamheten är möjlig tack vare det samlade engagemanget hos IMs givare, kunder, medlemmar och volontärer”.

Kousha Yaryan samlar in åengar för organisationen IM. Här utanför Ica Supermarket i Luthagen.

 

Fler nyheter

TIPS & RÅD
Våren är här – så gör du om du hittar en djurunge

F&V
Nya mekanismer bakom antibiotikaresistens

INSÄNDARE:
Raggmunk och fläsk … Och spårväg!

FOLKLIGT
Festligt på Fyrisgårdens Broloppis

SPORT
Uppsalas Patricia Kamga slog svenskt juniorrekord

UPPSALA SÖDRA
Nu upphandlas byggandet av Uppsalas spårväg