0 0
Read Time:51 Second

Måndagen 15 maj börjar arbetet med att dra nya ledningar för vatten från Rosendal till Polacksbacken. Arbetet påverkar framkomligheten på Dag Hammarskiölds väg och ett körfält i vardera riktningen kommer att vara avstängt under de veckor som arbetet pågår.

I takt med att Uppsala växer behöver flera ledningar för vatten, avlopp, el och fiberkabel dras. Det påverkar trafiken eftersom ledningarna ofta ligger i anslutning till vägar. 
– Vi kan bara konstatera att så är fallet, ledningarna dras där de är lättåtkomliga när man behöver göra förändringar eller laga dem, och det är i anslutning till vägar, säger Michael Eriksson, avdelningschef för gata, park, natur.
Arbetet vid Rosendal och Polacksbacken pågår i drygt två veckor och utöver att två körfält stängs av begränsas hastigheten till 30 kilometer i timmen för att skapa en trygg arbetsmiljö för de som arbetar på platsen. En busshållplats i höjd med rondellen på Dag Hammarskiölds väg placeras tillfälligt framför avstängningen. För gående och cyklister ordnas en tillfällig omväg runt avstängningen.

 

[Signerat: Uppsala kommun]

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.