Apropå: Tiundaskolans saknade duschdraperier

— Visst ”ser vi framtiden an med tillförsikt” Monica Wahlstedt, rektor på Tiundaskolan

• EN NÄRMARE TITT • Omklädningsrummen | Skolfastigheter AB / Tiundaskolan / Uppsala kommun / Peder Strandh UMLN nr 4 -2019

>>
I september 2017 togs den nybyggda idrottshallen (även benämnd multihall) vid Tiundaskolan i bruk. Nu har två år passerat och under lika lång tid har vi på UM Luthagsnytt hört talas om duschdraperier som aldrig tycks komma på plats. Vi beslutade oss för att undersöka vari problemet med att få fram duschdraperier till en av Uppsalas största grundskolor ligger.

När jag först kontaktade Tiundaskolan fick jag information om att duschdraperierna kommer an på det kommunägda bolaget Skolfastigheter AB, vilket också förvaltar fastigheten. Efter upprepade försök lyckades jag till slut med att få kontakt med den skolans ansvariga förvaltare, Mischa Ring, via en av hennes kollegors telefonnummer. Här passar uttrycket trägen vinner särskilt bra.

– Vi känner till att man saknar duschdraperier på skolan, berättade Mischa Ring, och vi väntar alltjämt på en beställning från dem.
Jag konstaterade att här tycks minst ett missförstånd ”ligga på lur” då skolan tror att förvaltaren ska ta hand om saken … Och vice versa.

Det blev dags att åter höra av sig till Tiundaskolan och rektorn Monica Wahlstedt som, med blott ett halvår bakom sig på tjänsten, var snabb att svara. Hon uppgav att hon hade en mycket bra kontakt med Mischa Ring och att hon nu skulle kolla upp det hela för att sedan återkoppla till mig. I ett svarsbrev dagen därpå skrev Monica Wahlstedt:
Skolfastigheter har, efter din kontakt, förtydligat till oss hur beställning skall gå till avseende montering av duschdraperier i offentlig miljö. Ett behov som sedan tidigare påtalats av Tiundaskolan för att öka tillgängligheten till duscharna för alla elever (…)”.


Enligt Skolfastigheter information till rektor Monica Wahlstedt så ska en sådan beställning göras av en skolas vaktmästare. Och om jag sedan uppfattade Mischa Ring rätt så skall en beställning av för skolmiljöer adekvat upphängnings-anordning (draperistänger på ren svenska) och draperier göras i en särskild ordning:
Beställningen går först till kommunens utbildningsförvaltning som i sin tur passar den vidare till Stadsbyggnadsförvaltningen vilka slutligen skarvar den till Skolfastigheter AB.
Måtte detta gå att sköta med kommunhusets internpost, tänker jag lätt cyniskt, annars blir det dagens Tiunda-elevers barnbarn som får inviga draperierna.

Rektor Monica Wahlstedt förtjänar all cred (för att använda en mer ungdomligt anglo-inspirerad terminologi) som återkopplade så snabbt till oss på UMLN. Och vi är många som instämmer i hennes summering: ”Vi ser framtiden an med tillförsikt och tror att både elever och allmänhet kommer glädjas åt och vara rädda om duschdraperierna då de monteras”. <<

_____________________________________________
Signerat: Peder Strandh | redaktion@luthagsnytt.se

Fler nyheter

SPORT
Uppsalas Patricia Kamga slog svenskt juniorrekord

UPPSALA SÖDRA
Nu upphandlas byggandet av Uppsalas spårväg

F&V
Robotars känsel kan bli lika snabb som människans

ONLINE
Wikområdets historia digitaliseras och tillgängliggörs

SENIOR
Följ med Träffpunkter 65+ ut för en dag i gemenskap och rörelse

NYTT PROJEKT
Ungdomar ska öka kunskapen om hedersrelaterat våld och förtryck