0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second

• EL och MILJÖ • Bra Miljöval | Naturskyddsföreningen
>>
Det är skillnad på förnybar el och miljömärkt el. Förnybar el kommer från källor som ständigt förnyas, till exempel vindkraft, vattenkraft, solenergi och bioenergi. Miljömärkt el är både förnybar samtidigt som den uppfyller miljökrav med hänsyn till miljö, klimat, växter, djur och människor.

– En del av våra miljökrav är att vindkraft ska placeras utanför skyddade naturområden, vattenkraft får inte bidra till torrläggning, biobränsle ska vara FSC-märkt och solcellspaneler ska återvinnas när de monteras ner. Därutöver avsätts medel till fonder för att reparera miljöskador och minska elanvändningen, säger Jesper Peterson, Bra Miljöval elenergi.

Att välja el märkt med Bra Miljöval innebär ett enkelt sätt för både konsumenter och organisationer att göra skillnad för både klimat och miljö.

– Konsumenter som efterfrågar el märkt med Bra Miljöval hör av sig till oss. Många tycker att de får olika svar från elbolagen om vad miljömärkt el innebär. Med filmerna hoppas vi kunna hjälpa konsumenterna med korrekt information, avslutar Jesper Peterson.

En livscykelbaserad miljömärkning innebär en oberoende tredjepartskontroll av att produkten lever upp till miljökraven. För Bra Miljöval el innebär det bland annat att elen måste komma från anläggningar som Naturskyddsföreningen har godkänt. Tack vare annullering av ursprungsgarantier går det att kontrollera. 

Läs mer om el som är märkt med Bra Miljöval här (Länk till Naturskyddsföreningen)

<<

_______________________________________________
Artikelförfattare: Naturskyddsföreningen | 2019-11-12

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.