Sommarens öppettider vid Region Uppsalas egna vårdcentraler

| SJUKVÅRD / VÅRD / ÖPPETTIDER SOMMAREN 2019 |

>>
De flesta huvudvårdcentraler har öppet i stort sett som vanligt under sommaren, men några mindre enheter stänger mitt i sommaren, liksom några distriktssköterskemottagningar. Där kommer patienterna att hänvisas till närmsta vårdcentral.

– Vi är tvungna att dra ner lite grand på verksamheten för att våra medarbetare ska kunna få semester. Men vi arbetar hårt för att vara tillgängliga och hålla nere stängningarna till ett minimum, säger Torun Hall, förvaltningsdirektör för förvaltningen Nära vård och hälsa, där Region Uppsalas egna vårdcentraler ingår.

– Min bedömning är att vi kommer att klara sommaren bra. Vi prioriterar alltid utifrån medicinska behov och lägger till exempel årskontroller under andra tider på året, så att vi kan vara tillgängliga för mer akuta åkommor.

Torun Hall påminner också om att det finns flera sätt att få hjälp och råd när den ordinarie mottagningen håller stängt.

– På webbplatsen 1177.se finns information och råd om hur man själv kan ta hand om många typiska sommaråkommor, som insektsbett och skrubbsår. Man kan också ringa 1177 Vårdguiden för att få råd om vård.

I det länkade dokumentet framgår vilka vårdcentraler som har begränsningar i öppethållandet under sommaren och vart patienterna hänvisas. Aktuella öppettider och drop-in-tider finns också alltid på respektive vårdcentrals hemsida.

I länet finns också ett stort antal privata vårdcentraler som har avtal med Region Uppsala. Information om öppettiderna för dessa finns hos respektive vårdcentral. Via den här länken, till 1177 Vårdguiden, kan du finna just din vårdcentral och ta reda på vilka öppettider som gäller i sommar.

__________________________
Artikelförfattare: Region Uppsala
__________________________

Fler nyheter

LAG & RÄTT | Misstänkt samband mellan sprängningar i september 2023

ÄRNA | Försvarsmakten överklagar dom i Uppsala Vatten-målet

MILJÖ | Förbud mot att elda trädgårdsavfall

PÅ VÄG | Fortsatt satsning på cykeln som transportmedel

GRAFISK DESIGN | Agnes från Uppsala blev finalist i tävling om yttrandefrihet

SVERIGE | Mer barn- och ungdomsidrott än innan pandemin