Den absolut bästa lösningen för alla roller i skolan

>>

Uppsala kommun väljer edtechbolaget IST som långsiktig partner när det gäller digitaliseringen av kommunens förskolor och skolor. IST kommer även att leverera nytt skoladministrativt system till kommunen. Avtalet värderas till 100–200 miljoner kronor fördelat på upp till 15 år.

– Uppsala kommun har som ambition att få en förbättrad dialog med vårdnadstagare och elever, ökad öppenhet och minskad administration. Ett långsiktigt partnerskap innebär att vi tillsammans har möjlighet att utveckla den absolut bästa lösningen för alla roller i skolan, säger Björn Andersson, vd IST Sverige.

Uppsala kommun väljer edtechbolaget IST som långsiktig partner när det gäller digitaliseringen av kommunens förskolor och skolor. IST kommer även att leverera nytt skoladministrativt system till kommunen. Avtalet värderas till 100–200 miljoner kronor fördelat på upp till 15 år.

– Uppsala kommun har som ambition att få en förbättrad dialog med vårdnadstagare och elever, ökad öppenhet och minskad administration. Ett långsiktigt partnerskap innebär att vi tillsammans har möjlighet att utveckla den absolut bästa lösningen för alla roller i skolan, fortsätter Björn Andersson.

Nya digitala tjänster
Uppsala kommuns nya skoladministrativa system, IST Administration, ska implementeras i kommunens förskolor och skolor under perioden 2018–2020. Det har stöd för allt från årsplanering till daglig administration och digital kommunikation mellan skolan och eleverna/vårdnadshavarna.

Elever och vårdnadshavare får tillgång till e-tjänster där de kan göra sina val och ta del av de uppgifter som rör förskola och skola. Administratörer och lärare kommer exempelvis att få mer automatiserade processer som både sparar tid och ger bättre analysmöjligheter för skolledare och ledning.

– Vi behöver ett skoladministrativt system som ger bästa möjliga förutsättningar för verksamheterna att jobba effektivt och kvalitativt. Med ett partnerskap har vi stora möjligheter att vara med och påverka och utveckla systemet utifrån verksamheternas behov, säger utbildningsdirektör Birgitta Pettersson.

Rätt verktyg ska gynna lärandet
Uppsala kommun har cirka 220 000 invånare och är Sveriges fjärde folkrikaste kommun. Totalt handlar det om cirka 45 000 barn och/eller elever och mer än 6 000 medarbetare som får nytta av den nya lösningen.

– Skolan står inför stora utmaningar i och med digitaliseringen och det har Uppsala verkligen tagit fasta på. Med rätt verktyg finns det goda möjligheter att frigöra tid för lärare och övrig skolpersonal, tid som istället kan läggas på eleverna och deras lärande, avslutar Björn Andersson.

| Artikelförfattare: Uppsala kommun / Skola 24 |

_________________________

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler nyheter

Enligt redaktören: I am nineteen going on twenty, la la …

FORSKNING | Landskapsexperiment för hållbar livsmedelsproduktion och biologisk mångfald

FORSKNING | Forskarnas fällor med ko-urin hindrade malarians framfart

KULTUR | Zara Larsson dragplåster till Uppsalas nya musikfestival

Uppsala vidare mot att bli europeisk kulturhuvudstad 2029

STUDIE | Distansundervisning ledde till minskad vård för psykisk ohälsa