Sjukvården förbereder sig för valborgsfirande

>>

Region Uppsalas sjukvårdsverksamheter förbereder sig nu inför valborgsfirandet i Uppsala. Ett sjukvårdsteam kommer att cirkulera i de välbesökta områdena, ungdomsmottagningarna delar ut kondomer och Akademiska sjukhuset ställer upp ett tält utanför akutmottagningen.

Hälso- och sjukvården i Region Uppsala har förberett sig för att kunna bidra till ett säkert sista aprilfirande i Uppsala.

Ett sjukvårdsteam bemannat med läkare och sjuksköterskor från Nära vård och hälsa kommer att finnas på plats från morgontimmarna fram till 20-tiden på kvällen och cirkulera i välbesökta områden, som forsränningen och Ekonomikum-parken. Patrullen kan ta hand om till exempel mindre sår, skavsår, stukningar, brännskador och berusning. Vid behov kan de också få direktkontakt med polis, ambulans och akuten på Akademiska. Läkarna och sjuksköterskorna bär tydligt märkta reflexvästar.

Illutstration hämtad från Harold Wfrankh’s World, (© Peder Strandh 2016)
____________________

Medarbetare från Region Uppsalas ungdomsmottagningar och mottagningen för unga män kommer också att synas i folkvimlet, när de delar ut gratis kondomer till behövande.

Även vid Akademiska sjukhuset förbereder man sig inför sista april. Där kommer som tidigare år ett tält att ställas upp utanför akutmottagningen, där exempelvis berusade personer kan få vård.

.

| artikelförfattare: Region Uppsala |

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler nyheter

Uppsala vidare mot att bli europeisk kulturhuvudstad 2029

STUDIE | Distansundervisning ledde till minskad vård för psykisk ohälsa

LITTERATUR | Ny bok om strömmad läsning

Sportlovsveckan på UKK

Han blir Uppsalas nya stadsarkitekt

Uppsala utsedd till Sveriges främsta idrottskommun