Luthagsgården flyttar och blir Luthagens vårdcentral

>>

Som UM Luthagsnytt berättar om i nr. 1, 2019 så flyttar Luthagsgården i mitten av april till nya och mer ändamålsenliga lokaler på Geijersgatan 8. De nya lokalerna är mer funktionella och samlar alla medarbetare på ett och samma plan. Samtidigt passar verksamheten på att byta namn till Luthagens vårdcentral.

Det var 1994 som Luthagsgården slog upp portarna och nu 25 år senare har mottagningen 20 medarbetare och drygt 7 200 listade patienter.

– De nya lokalerna är nyrenoverade och mycket mer ändamålsenliga jämfört med de tidigare. Vi samlar alla medarbetare på ett och samma plan, något som underlättar för teamarbetet och för kontaktvägarna internt. För patienterna blir det ju också bättre eftersom vården blir tillgängligare när den samlas på ett tydligare sätt, säger Annette Stenberg, sjuksköterska och verksamhetschef på Luthagens vårdcentral.

Nu går flyttlasset från Wallingatan.

I samband med flytten byter verksamheten också namn till Luthagens vårdcentral.

– Genom namnbytet vill vi signalera den breda palett av vård som vi faktiskt erbjuder. Här finns ju fler professioner än läkare, exempelvis kan patienterna också träffa sjuksköterskor, distriktssköterskor, psykolog, dietist, kurator och sjuksköterskor specialiserade på diabetes och astma/kol, säger Annette Stenberg.

Här på Geijersgatan 8 kommer Luthagens vårdcentral att husera fr.o.m. 15 april.

Mottagningen på Wallingatan 10 har öppet som vanligt, men verksamheten är begränsad och laboratorieverksamheten är stängd den 12 april. Den 15 april slås portarna upp i de nya lokalerna på Geijersgatan 8, cirka 300 meter från den tidigare adressen.

.

| Artikelförfattare: Praktikertjänst |

Fler nyheter

SPORT
Uppsalas Patricia Kamga slog svenskt juniorrekord

UPPSALA SÖDRA
Nu upphandlas byggandet av Uppsalas spårväg

F&V
Robotars känsel kan bli lika snabb som människans

ONLINE
Wikområdets historia digitaliseras och tillgängliggörs

SENIOR
Följ med Träffpunkter 65+ ut för en dag i gemenskap och rörelse

NYTT PROJEKT
Ungdomar ska öka kunskapen om hedersrelaterat våld och förtryck