0 0
Read Time:1 Minute, 13 Second

>>

Som UM Luthagsnytt berättar om i nr. 1, 2019 så flyttar Luthagsgården i mitten av april till nya och mer ändamålsenliga lokaler på Geijersgatan 8. De nya lokalerna är mer funktionella och samlar alla medarbetare på ett och samma plan. Samtidigt passar verksamheten på att byta namn till Luthagens vårdcentral.

Det var 1994 som Luthagsgården slog upp portarna och nu 25 år senare har mottagningen 20 medarbetare och drygt 7 200 listade patienter.

– De nya lokalerna är nyrenoverade och mycket mer ändamålsenliga jämfört med de tidigare. Vi samlar alla medarbetare på ett och samma plan, något som underlättar för teamarbetet och för kontaktvägarna internt. För patienterna blir det ju också bättre eftersom vården blir tillgängligare när den samlas på ett tydligare sätt, säger Annette Stenberg, sjuksköterska och verksamhetschef på Luthagens vårdcentral.

Nu går flyttlasset från Wallingatan.

I samband med flytten byter verksamheten också namn till Luthagens vårdcentral.

– Genom namnbytet vill vi signalera den breda palett av vård som vi faktiskt erbjuder. Här finns ju fler professioner än läkare, exempelvis kan patienterna också träffa sjuksköterskor, distriktssköterskor, psykolog, dietist, kurator och sjuksköterskor specialiserade på diabetes och astma/kol, säger Annette Stenberg.

Här på Geijersgatan 8 kommer Luthagens vårdcentral att husera fr.o.m. 15 april.

Mottagningen på Wallingatan 10 har öppet som vanligt, men verksamheten är begränsad och laboratorieverksamheten är stängd den 12 april. Den 15 april slås portarna upp i de nya lokalerna på Geijersgatan 8, cirka 300 meter från den tidigare adressen.

.

| Artikelförfattare: Praktikertjänst |
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.