UPPSALA SYD | Ny förskola byggs invid Stadsskogen

>>

 

Vid lunchtid tisdagen den13 juni tog Skolfastigheter tillsammans med kommunledning, entreprenör och förskolebarn från rullande förskolan, ett symboliskt första spadtag i bygget av Stadsskogens förskola. Den nya förskolan i Rosendal beräknas kunna stå klar för verksamhet i slutet av 2024.

 

Skolfastigheter fortsätter lägga grunden till framtida utveckling av Uppsalas barn och unga. Stadsdelen Rosendal är ett av Uppsalas snabbast växande bostads-områden och ett stort behov av förskoleplatser följer med inflyttningen i området.

På byggplatsen medverkade dagen till ära en förskoleklass från den rullande förskolan Pellebussen. Förskolebarnen bidrog med stor energi i spadtaget och ställde många nyfikna frågor till projektet om den nya förskolan som ska byggas. 

– Stadsskogens förskola kommer att bli ett lyft för alla närboende småbarnsfamiljer i det växande Rosendal. Vi har en rullande förskola på besök vid byggplatsen idag. Det är en jättebra och fint fungerade verksamhet, men självklart vill vi lösa kommunens behov av fler förskoleplatser genom att också bygga fler förskolor, säger Eva Christiernin (S), ordförande i utbildningsnämnden.

 

Många skolfastigheter byggs i Rosendal

Skolfastigheter har genomfört och bedriver flera byggprojekt i Rosendal. Förskolan Grindstugan togs i bruk för verksamhet 2019 och under inledningen av 2023 invigdes också helt nya Rosendals förskola. Skolfastigheter bygger även en ny grundskola i närområdet, vilken planeras stå klar till höstterminen 2024.

– Vi är så nöjda att vi nu kommit fram till ännu en byggstart. Det ligger mycket arbete bakom projektet Stadsskogens förskola och vi ser nu fram emot en smidig byggprocess under kommande två år, säger Therese Lundborg, Affärsområdeschef Projekt på Skolfastigheter.


Hållbarhet – en gemensam nämnare för Rosendal

Allt som byggs i Rosendal har hållbarhet i fokus, något som också kommer att märkas i Skolfastigheters bygge av nya Stadsskogens förskola:

– Vi bygger med både funktion, trivsel och hållbarhet i fokus. Den nya förskolan ligger precis vid Stadsskogen, vilket också kommer att prägla utemiljön då vi använder naturen som en naturlig del av skolgården. Byggnaden uppförs med solcellsanläggning på taket för energiförsörjning och både byggnad och förskolegård byggs med användning av giftfria material, säger Bo Thorell, projektansvarig på Skolfastigheter.

Extern skribent: Uppsala kommun | 2023-06-13

Fler nyheter

TIPS & RÅD
Våren är här – så gör du om du hittar en djurunge

F&V
Nya mekanismer bakom antibiotikaresistens

INSÄNDARE:
Raggmunk och fläsk … Och spårväg!

FOLKLIGT
Festligt på Fyrisgårdens Broloppis

SPORT
Uppsalas Patricia Kamga slog svenskt juniorrekord

UPPSALA SÖDRA
Nu upphandlas byggandet av Uppsalas spårväg