UTRYCKNING | Anlagd brand i Sverkerskolans annex på söndagskvällen

• LUTHAGEN • BILDER | Sverkerskolan / Peder Strandh / UMLN
>>

|BILDEN: Soffgruppen efter branden utanför Sverkerskolans idrottshall. Fler bilder följer längre ner

>>

Vid åttatiden på söndagskvällen (21 juni) larmades räddningstjänsten till en brand vid Sverkerskolans annexet i Luthagen. Väl på plats kunde man konstatera att någon sannolikt hade anlagt branden i några tygsoffor som stod fastkedjade i det valv som finns utanför skolans idrottshall.

En handfull brandbilar, och lika många från polisen, hade anslutit till platsen. En hundpatrull spårade efter gärningsmannen/-männen och bl.a. tycks ett visst polisiärt intresse ha visats för en adress på Wallingatan, enligt uppgifter till UMLN. Om det rör sig om ett pojkstreck eller något ”betydligt allvarligare” spelar i sammanhanget mindre roll då konsekvenserna riskerade att ha blivit de samma. Byggnaden ”Annexet” som bland annat hyser Sverkerskolans idrottshall är av stort kulturhistoriskt intresse och ritades 1922 av Uppsalas namnkunnige stadsarkitekt, Gunnar Leche.
När branden var släckt kunde man konstatera att det var nära att den fått ett ordentligt fäste i bl.a. karmarna på fönstren som sitter i flickornas omklädningsrum. En utredning inleddes på plats och bl.a. fotograferades den förmodade brottsplatsen minutiöst av polisen. Vi lär förhoppningsvis få anledning att återkomma till branden i Sverkerskolans Annex i framtiden och uppgifter om lösning i skuldfrågan. Tack och lov står den vackra byggnaden kvar, lite svedd men ändå lika vacker som innan.
<<

_________________________________________
Artikelförfattare: P. Strandh UMLN | 2020-06-21

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler nyheter

Uppsala vidare mot att bli europeisk kulturhuvudstad 2029

STUDIE | Distansundervisning ledde till minskad vård för psykisk ohälsa

LITTERATUR | Ny bok om strömmad läsning

Sportlovsveckan på UKK

Han blir Uppsalas nya stadsarkitekt

Uppsala utsedd till Sveriges främsta idrottskommun