COVID-19 | Skyddsutrustning till svensk sjukvård – men det finns ingen som kan ta emot leveranserna

• SMITTA • PANDEMI | Koordinering / Mobilisering / Socialstyrelsen / Artikelförfattare Aureum Life


>> Skyddsutrustning till Sjukvården. Aureum Life har flera hundratusen skyddsutrustningsprodukter klara för omgående leverans. Enligt den förfrågan Aureum Life fick av Region Stockholm och socialstyrelsen i slutet av förra veckan.

Andningsskydd FFP2 / FFP3, ansiktsvisir, långärmade skyddskläder, skyddsdräkter mm för omgående leverans från Kina. Allt står packat och klart på flygplatsen.

”Problemet är nu, att igår (måndagen den 30 mars 2020) så var det ingen på region Stockholm eller Socialstyrelsen som visste om vart allt ska levereras eller kan ge svar på något överhuvudtaget”, säger man från Aureum Life och fortsäter:

”Man kan ju undra hur dom på krisberedningen tänker, men förstår också att dom är helt överbelastade just nu. Men det lär ju inte ändras så länge det inte finns skyddsutrustning att tillgå.


Representanter från Aureum Life. Här i en annan sorts skyddsutrustning än den som beskrivs i artikeln.

Aureum Life, svenskt hälso-sjukvårdsbolag med fokus på medicinsk cannabis vill som alla andra bidra med att stoppa spridningen av Covid-19 och bidra med allt som svensk sjukvård nu kan tänkas behöva.

Aureum Life har därför tillsammans med Oboya erbjudit Region Stockholm, Region västra Götaland och Socialstyrelsen omfattande hjälp med omgående leveranser av stora mängder skyddsutrustning, intensivvårdsutrustning och specialiserade vårdteam från Wuhan provinsen, Kina.

– Vi har möjligheten med hjälp av vår samarbetspartner Oboya, att från Kina till Sverige inom 48 timmar få hit intensivvårdsutrustning, skyddsutrustning, rekrytera vårdpersonal, läkare och sjuksköterskor som redan har gått igenom Coronakrisen och jobbat med att behandla patienter i Wuhan, de har därför en bra erfarenhet och kan hantera det läge som nu drabbar Sverige. Tyvärr tillåter inte det svenska regelverket att vi tar in vårdpersonal snabbt och enkelt från land utanför EU, detta är en lång process och vi hoppas att reglerna för detta ska ändras tillfälligt under denna kris som råder just nu, säger Therese Nader, CEO på Aureum Life.

Regeringsbeslut behövs för att utfärda temporära godkännande, för att tillåta att läkare och vårdteam från Kina ska kunna ge oss den akuta hjälp vi i Sverige nu behöver vad det gäller att behandla smittade patienter och begränsa spridningen av COVID-19.

På Aureum Life hoppas man nu att under dagen få kontakt med Regioner och Socialstyrelsen för att kunna leverera.

<<
__________________________
Artikelförfattare: Aureum Life

Fler nyheter

SPORT
Uppsalas Patricia Kamga slog svenskt juniorrekord

UPPSALA SÖDRA
Nu upphandlas byggandet av Uppsalas spårväg

F&V
Robotars känsel kan bli lika snabb som människans

ONLINE
Wikområdets historia digitaliseras och tillgängliggörs

SENIOR
Följ med Träffpunkter 65+ ut för en dag i gemenskap och rörelse

NYTT PROJEKT
Ungdomar ska öka kunskapen om hedersrelaterat våld och förtryck