Under vårvintern har det varit ett fasligt släpande, skjutande och lyftande … Allt för att få in butikens nya frysar och kylar.
– Vi hade haft de förra kylarna och frysarna i sexton år, så det var hög tid att uppgradera till nya, säger butiksägaren Roger Dahlberg där han lutar sig mot ett av de nya skåpen.
Han har dokumenterat förändringen – steg för steg – och visar på sin mobil hur det såg ut efter att de gamla skåpen hade avlägsnats och innan de nya, svarta kylarna och frysarna, hade hunnit komma in. Golvet är på bilderna så pass rymligt att ett större danssällskap med lätthet hade kunnat ta ut svängarna ohämmat.
– Ja, det var som ett litet torg när alla frysdiskar och skåp som tidigare innehöll juice, kaviar och fryst portionsmat saknades ute på golvet här, säger han och skrattar.
Roger Dahlberg berättar att de var tvungna att såga upp delar av en vägg vid en dörr för att få in nykomlingarna. Men det är inget som verkar gräma den mångåriga butikschefen längre.
– Nej, inte alls. Och nu känns det lite extra roligt att gå till jobbet när något så här påtagligt har skett i butiken, konstaterar han. Det blev både snyggt och bra! Vi hoppas och tror att våra kunder kommer att tycka om det också.
•
// Text och foto: UMLN.SE redaktionen
TIDIGARE ARTIKLAR OM COOP RINGGATAN
2020 vinter — Tiundaelever hämtar dagens lunch på Coop