SJ rankas som Sveriges mest digitala reseföretag

• KOMMUNIKATION • Ranking | Digital Leaders in Sweden 2020 / Statens Järnvägar (SJ)

>>
SJ rankas som Sveriges mest digitala reseföretag i management- och teknikkonsultbolaget BearingPoints stora studie Digital Leaders in Sweden 2020. Studien, som genomförs för femte året i rad, har tittat närmare på hur 84 svenska storbolag står sig när det gäller digital kundinteraktion. I kategorin persontransporter toppar SJ listan före bolag som SAS, Stena Line och SL.

– Ska vi få allt fler människor att resa klimatsmart så behöver vi också leda den digitala utvecklingen. För oss är det högsta prioritet att våra digitala produkter är mer attraktiva än flyg- och bussbolagens, säger Mats Almgren, Kommunikations- och försäljningsdirektör på SJ.

Undersökningen bygger på en studie av 84 svenska företag inom elva olika industrier. Det som bedömts är hur långt företagen kommit i sin kundinteraktion inom fyra digitala områden: digital marknadsföring, digital produktupplevelse, e-handel och e-CRM. SJ försvarar sin position som Sveriges mest digitala resebolag. I kategorin för digital marknadsföring klättrar SJ till en sjundeplats när man ser på samtliga 84 bolag oavsett bransch.

– SJ presterar bra inom samtliga dimensioner och det märks att man satsar på digitalisering med ett starkt kundfokus. Vår rapport visar att SJ är duktiga på att involvera sina kunder i den digitala kundupplevelsen och har en väl anpassad mobil hemsida och app med hög funktionalitet. Sedan drivs man av en bra digital produktupplevelse och starka resultat i Sociala medier och i Display advertising, säger Louise von Blixen-Finecke, partner på BearingPoint Sweden.

– Undersökningen är ett erkännande för vår digitaliseringsresa. Och extra kul är det att vi klättrar i rankingen för digital marknadsföring där vi jämförs med stora bolag i helt andra branscher, säger Mats Almgren, Kommunikations- och försäljningsdirektör på SJ.

Under 2019 rankades SJ som Europas mest digitala reseföretag samtidigt som SJs sajt och app tidigare utnämnts till Sveriges bästa i alla kategorier. Under de senaste åren har SJ utvecklat en rad digitala tjänster som förenklar reseupplevelsen. Under vintern lanseras en VR-utbildning där 2500 anställda utbildas genom virtual reality. Andra innovationer är en helt ny funktion för pendlare i SJ-appen, en dörr till dörr-lösning i bokningen med anslutningsguiden, röststyrd trafikinformation via Google Assistent och möjligheten att följa sitt tåg i realtid i testappen SJ Labs. Dessutom har SJ tillsammans med Linköpings universitet testat en robot som svarar på trafikfrågor i SJs resebutik på Stockholm Central.
<<

____________________________________________
Artikelförfattare: Statens Järnvägar (SJ) | 2019-11-11

Fler nyheter

UNDERHÅLLNING —
Årets Allsång på Skansen

BANDY —
SM-finalerna stannar i Västerås 2025 och 2026

ÄRNA | F16 —
Internationell stabsövning för Flygvapnets basförsvar

VÅRD —
”Adhd på nätet” ska göra specialistvården mer tillgänglig

REGION UPPSALA —
Höjer ersättning till vårdpersonal som flyttar sin semester

UTOMHUSBAD —
Håll koll på vattenkvaliteten innan bad