Upplänning utsågs till Årets Eldsjäl på Brandskyddsledardagarna

• BRANDSÄKERHET • Erkännande | UPPLAND / Brandskyddsföreningen

>>
Brandskyddsledardagarna är en av årets viktigaste arenor för alla som arbetar med brandskydd och säkerhet. Det skriver Brandskyddsföreningen i ett pressmeddelande på webben och fortsätter: Under dessa dagar utses också Årets Eldsjäl – en person som gjort viktiga insatser för ett brandsäkrare Sverige. Årets Eldsjäl 2019 blev Upplänningen Johan Sydqvist, brandskyddssamordnare på Svensk kärnbränslehantering.

Motiveringen lyder ”Med erfarenhet från räddningstjänsten, utbildningsvärlden och den kärntekniska branschen har Johan Sydqvist förmågan att se brandskyddet ur flera perspektiv. Som brandskyddssamordnare på Svensk kärnbränslehantering har han dessutom lyckats skapa delaktighet och engagemang i ett arbete som får betydelse under många år framöver.”

Under åren i Forsmark har Johan Sydqvist(Bilden) lärt sig den kärntekniska branschen och specialiserat sig på undermarksanläggningar och han deltar också i forsknings- och utvecklingsforumet Tunnel and Underground Safety Center (TUSC), som tidigare hette SP Tunnel. Målet är att göra tunnlar och undermarksanläggningar säkrare genom att sprida kunskap om ny innovativ teknik och nya metoder. Detta var några av anledningarna till att han nominerades till Årets Eldsjäl. I samband med Brandskyddsledardagarna fick han gå upp på scenen och ta emot utmärkelsen.

– Det är både glädjande och förvånande att bli utsedd till Årets Eldsjäl. Men framförallt gör det mig inspirerad och motiverad att lära mig ännu mer och fortsätta arbeta för bra samverkan inom brandskyddsarbetet, för det är verkligen något jag brinner för, säger Johan Sydqvist. <<

___________________________________
Textförfattare: Brandskyddsföreningen

Fler nyheter

KULTUR —
Skönt groove väntar på Uppsala Reggae Festival 2024

UTFLYKTSMÅL —
Sommarens bakluckeloppis i Ulva

STRANDH-
HUGGET hos folkäre KNUT KNUTSON

KULTUR —
Utställningen Svampskogens hemligheter

UPPSALA FÖRR —
Historiska temavandringen ”De som drev framåt”

SJUKVÅRD —
Undernäring hos sjuka och äldre behöver uppmärksammas mer