0 0
Read Time:1 Minute, 45 Second

• ALLT LJUS PÅ UPPSALA • Offentlig konst | Uppsala kommun
>>
Om en vecka tänds ljusverken i årets upplaga av Allt ljus på Uppsala. Under premiärkvällen ordnas en ceremoni i Stadsträdgården samt aktiviteter på Gamla torget.

Premiären den första november börjar kl. 16.00 i samband med att alla de åtta ljusverken tänds. I Stadsträdgården, vid slingans första ljusverk; stjärnan Nova skapad av den brittiska ljuskonstnären Lucy McDonnell, hålls under premiärkvällen en ceremoni där Västgötakören bjuder på sång samt där det finns möjlighet att provsmaka årets Allt ljus-brownie, skapad av en lokal producent‎.

− Premiären är en del av det första mötet med Allt ljus på Uppsala. Vi upplever att det finns många som vill ha ett startskott för festivalen och ceremonin i Stadsträdgården skapar en fin stämning inför den första promenaden längs med slingan, säger Elin Winberg, projektledare Destination Uppsala.

Gamla torget kommer en DJ att spela under premiärkvällen och här finner man ljusverket Beams.

− Baserat på årets spännande tema ”Uppsala hyllar” ville vi ge uppsalaborna en chans att vara med och skapa ett ljusverk, det är det vi gör på Gamla torget, fortsätter Elin Winberg. Ljusverket Beams består av ett antal lampor dekorerade av allt från skolklasser till äldreboenden och blir lekfullt och brokigt, precis som Uppsalabefolkningen själva.

Utöver ljusverken ordnar både kommunen och det lokala näringslivet kringaktiviteter med koppling till Allt ljus på Uppsala under hela evenemangsperioden 1-17 november.  I programmet hittar man bland annat skattjakt för barn, konserter, guidade turer, utställningar och erbjudanden för den som vill ha en värmande paus under sin promenad.

− Allt ljus på Uppsala är ett bra exempel på evenemang som bidrar till att stärka Uppsalas varumärke som attraktiv stad med en levande stadskärna, säger Charlotte Skott, vd, Destination Uppsala. Evenemanget bjuder in uppsalabor och besökare att ta sig ut under en mörkare period på året och ta del av utbudet i city på ett annorlunda och roligt sätt, avslutar Charlotte Skott.

Avslutningen för Allt Ljus på Uppsala hålls den 17 november i Odinslund med en mäktig eldshow framförd av Waldorfskolan. <<

_______________________
redaktion@luthagsnytt.se

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.