28-sidor skön läsning

Årets sista månad är här och det innebär att det sista numret av LuthagsNYTT finns att hämta i stadsdelsbutikerna och på stadsbiblioteket (sedan 27 november). Nu med 28 sidor!

I senaste numret möter du kulturjournalisten Ulrika Knutson i hennes skrivarlya i Luthagen liksom reklammannen Nils-Olof ”NOE” Eriksson.
Följ med vår reporter på ett besök hos Uppsalas Musikklasser i det gamla Seminariet – en skola som med Göteborgshumor skulle beskrivas som tongivande och med fullständig Uppsaliensisk seriositet framställas med samma ord. Ett besök hos Leffes Cykel ger ”vid pedalen” att det visst går att cykla –  vinter, mörker och (hoppas vi ju) snö till trots.
Att baka med surdeg är en urgammal tradition som aldrig tycks bli omodern. I somras kom en ny receptbok på temat, skriven av Luthagsbaserade författaren Ingela Marklinder. Vår medarbetare Maria Wold-Troell har läst boken och testbakat.
Mattssons Mat tipsar om Brûlot och Fru Flora djupdyker bland mossor och lavar. Det och mycket mer i nummer sex. Nästa nummer (# 1 -2016) kommer ut den 19 februari och i väntan på det kan vi bara hoppas på snön och se fram emot att det snart vänder och blir ljusare igen.
/Redaktör’n

Fler nyheter

TRÄDGÅRD | Så minskar du risken för gräsbränder

FLOGSTA | Uppsalahem satsar på ljuskonst i studentområde

SAMHÄLLE | ”Vi vill alla samma sak, barnets bästa”

LAG & RÄTT | Misstänkt samband mellan sprängningar i september 2023

ÄRNA | Försvarsmakten överklagar dom i Uppsala Vatten-målet

MILJÖ | Förbud mot att elda trädgårdsavfall