28-sidor skön läsning

Årets sista månad är här och det innebär att det sista numret av LuthagsNYTT finns att hämta i stadsdelsbutikerna och på stadsbiblioteket (sedan 27 november). Nu med 28 sidor!

I senaste numret möter du kulturjournalisten Ulrika Knutson i hennes skrivarlya i Luthagen liksom reklammannen Nils-Olof ”NOE” Eriksson.
Följ med vår reporter på ett besök hos Uppsalas Musikklasser i det gamla Seminariet – en skola som med Göteborgshumor skulle beskrivas som tongivande och med fullständig Uppsaliensisk seriositet framställas med samma ord. Ett besök hos Leffes Cykel ger ”vid pedalen” att det visst går att cykla –  vinter, mörker och (hoppas vi ju) snö till trots.
Att baka med surdeg är en urgammal tradition som aldrig tycks bli omodern. I somras kom en ny receptbok på temat, skriven av Luthagsbaserade författaren Ingela Marklinder. Vår medarbetare Maria Wold-Troell har läst boken och testbakat.
Mattssons Mat tipsar om Brûlot och Fru Flora djupdyker bland mossor och lavar. Det och mycket mer i nummer sex. Nästa nummer (# 1 -2016) kommer ut den 19 februari och i väntan på det kan vi bara hoppas på snön och se fram emot att det snart vänder och blir ljusare igen.
/Redaktör’n

Fler nyheter

PROFESSORN:
Undernäring hos sjuka och äldre behöver uppmärksammas mer

KULTUR —
Skönt groove väntar på Uppsala Reggae Festival 2024

UTFLYKTSMÅL —
Sommarens bakluckeloppis i Ulva

STRANDH-
HUGGET hos folkäre KNUT KNUTSON

KULTUR —
Utställningen Svampskogens hemligheter

UPPSALA FÖRR —
Historiska temavandringen ”De som drev framåt”