SD: ”Vi kräver möte med S och M om islamiskt center i Stenhagen”

STENHAGEN ISLAMISKA CENTRET | SD kräver möte med S och M / Pressmeddelande 
>>
Det sista ordet om det planerade islamiska centret i Stenhagen är inte sagt. Åtminstone om man ska tro SD i Uppsala och deras ordförande Simon Alm.

”(…) Det verkar finnas konsensus bland partierna om att det finns skäl till oro för verksamhetsinnehållet med ett islamistiskt center i Stenhagen, men Socialdemokraterna som styr kommunen har inte velat presentera några lösningsförslag på hur man kan ta oron på allvar”, inleder Simon Alm sitt pressmeddelande.

Simon Alm, ordförande i SD i Uppsala. (Arkivbild)

I ett pressmeddelande kräver SD-ordföranden ett möte med Socialdemokraterna och Moderaterna med anledning av byggplanerna.
Till mötet vill Simon Alm i första hand ha med ordföranden i plan- och byggnadsnämnden, Ylva Stadell (S), kommunstyrelsens ordförande Erik Pelling (S) och Moderaternas Therez Olsson på mötet.

Det här handlar om att ta ansvar för en oro som finns hos Stenhagenborna. Vi är ju politiskt överens om att vi ska ta den oron på allvar, men då måste vi ju också bevisa det. Det duger inte att säga att vi bryr oss, utan vi behöver också ha ett möte där vi kan komma fram till hur vi kan ta ansvar i frågan när Socialdemokraterna insisterar på att man ska få bygga ett islamistiskt center på platsen”, skriver SD:s ordförande Simon Alm i pressutskicket vartefter han hänvisar till två tidigare gjorda intervjuer: En med Ylva Stadell som intervjuas av SVT:s lokalnyheter samt en där SR P4 Uppland intervjuar Erik Pelling med anledning av det planerade islamiska centret i Stenhagen.

______________________
redaktion@luthagsnytt.se
______________________

Fler nyheter

TRÄDGÅRD | Så minskar du risken för gräsbränder

FLOGSTA | Uppsalahem satsar på ljuskonst i studentområde

SAMHÄLLE | ”Vi vill alla samma sak, barnets bästa”

LAG & RÄTT | Misstänkt samband mellan sprängningar i september 2023

ÄRNA | Försvarsmakten överklagar dom i Uppsala Vatten-målet

MILJÖ | Förbud mot att elda trädgårdsavfall