Kulturnatten 2019 slår rekord igen

KULTUR | Kulturnatten 2019 / Uppsala kommun
>>
Lördag 14 september är det äntligen dags för årets stora kulturhändelse i Uppsala – Kulturnatten. Det är 31:a året i rad som Kulturnatten går av stapeln och i år deltar 230 arrangörer vilket är rekord.

Årets program innehåller allt från teater, sång, konst och dans till utomhusbio, konsthantverk, poesiuppläsning, guidade vandringar och mycket mer.

– På kulturnatten har du alla möjligheter att ta del av det du vet att du gillar och hitta ny kultur att gilla. Kulturnatten är en folkfest. Gå ut på stan och se vad du springer på, säger Linda Eskilsson (MP), kulturnämndens ordförande.

Kulturnatten invigs på Reginateatern lördag 14 september 13.00. Under invigningen talar språkarbetaren, skådespelaren och producenten Patricia Fjellgren. 

Under invigningen kommer dessutom kulturnämnden att dela ut Gösta Knutsson-stipendiet till Meline Höijer Schou, kulturhuset Leoparden och Kulturarvspriset till Bondkyrko hembygdsförening och Stabby Prästgård.

Kulturnatten i Uppsala är störst i Sverige sett till antal programpunkter och arrangörer.

− Varje år så förundras jag över hur mycket kultur det finns att ta del av i Uppsala. Kulturnatten är verkligen ett fantastiskt skyltfönster för arrangörerna och det utbud som finns. Under den här dagen, kvällen och natten så sänks trösklarna och jag är övertygad om att nästintill alla kommer se, höra eller göra något nytt, säger Malin Lejskog, ansvarig projektledare för Kulturnatten, Destination Uppsala.

Kulturnatten fortsätter att växa sig starkare även utanför citykärnan. Det finns mycket att uppleva på till exempel Gottsunda teater, Ateljéföreningen Hospitalet i Ulleråker och i Bergsbrunna.

Kulturnatten samordnas av Destination Uppsala på uppdrag av kulturnämnden, Uppsala kommun. Alla arrangörer ansvarar för sina egna program.

___________________________
Textförfattare: Uppsala kommun
___________________________

Fler nyheter

UNDERHÅLLNING —
Årets Allsång på Skansen

BANDY —
SM-finalerna stannar i Västerås 2025 och 2026

ÄRNA | F16 —
Internationell stabsövning för Flygvapnets basförsvar

VÅRD —
”Adhd på nätet” ska göra specialistvården mer tillgänglig

REGION UPPSALA —
Höjer ersättning till vårdpersonal som flyttar sin semester

UTOMHUSBAD —
Håll koll på vattenkvaliteten innan bad